Timisoara

10 sfaturi pentru un design interior inedit

10 sfaturi pentru un design interior inedit

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Vizualizari
142

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

De ce trebuie să ținem cont atunci când ne decorăm casa?

Fie că ai o înclinație pentru design și reușești să decorezi singur casa, fie că apelezi la un designer interior, următoarele informații prezentate sunt menite să te inspire. Există mai multe aspecte de care trebuie să ții cont atunci când îți dorești să mobilezi și să decorezi o casă.

7 principii de design de care trebuie să ții cont atunci când decorezi casa

1. Echilibru și aliniere
Distribuie elemente în tot spațiul pe care îl ai de amenajat, nu doar într-un colț al camerei.
2. Contrast
Este elementul cel mai puternic de design. Îl poți realiza fie din culori, fie din forme. În general acesta se realizează prin folosirea de nuanțe deschise ale pereților, cu nuanțe închise ale mobilei.
3. Elementul central
Trebuie să existe un obiect în fiecare camera, în jurul căruia se croiește întregul design.
4. Spațiul alb
Este acea zonă care rămâne goală pentru a întregi contrastul. Dacă zona este prea mica, va exista senzația de spațiu aglomerat, iar daca zona este prea mare va da senzația unui spațiu neamenajat. De aceea trebuie găsit un echilibru.
5. Proporțiile - obiectele trebuie să fie așezate proportional.
6. Repetița - folosește aceeași culoare pentru mai multe obiecte.
7. Mișcarea
Creează senzația de armonie. Toate obiectele dintr-o camera trebuie să aibă o continuitate, astfel încât să nu ți se blocheze privirea pe un singur obiect.

Iată 10 tips-uri pentru un design interior inedit:

1. Creează o fereastră din oglinzi
Dacă ai o cameră mică fără ferestre, creează o fereastră falsă din oglinzi. Oglinzile măresc vizual un spațiu mic și îl luminează.

2. Folosește piese de mobilier vechi


3. Aranjează obiectele pe vertical
Dacă aranjezi obiectele pe vertical câștigi spațiu, deci acest truc este perfect pentru acele camere mici. Alege mobilier înalt, cu rafturi pentru depozitare. Poți umple peretele de la podea până la tavan cu etajere și rafturi. Dacă pereții sunt albi alege o mobilă în aceeași culoare astfel camera va părea mai spațioasă.

4. Tapetează obiectele
Vrei să reîmprospătezi vizual aspectul unei camere sau ai aparate învechite, care nu mai arată prea frumos, dar nu vrei să cumperi unele noi? Tapetează-le! Aspectul lor și al întregii încăperi se va schimba. Dacă te-ai săturat de aspectul vechi al frigiderului, îl poți tapeta după bunul plac.

5. Folosește nuanțe naturale
Culorile cât mai naturale și deschise dau senzația de loc aerisit, îți inspiră calmitate și relaxare. Culorile deschise dau senzația de spațiu mai mare.

6. Maschează electrocasnicele și caloriferele
Folosește măști pentru electrocasnice și calorifere pentru un aspect general mai plăcut. Pe lângă rolul estetic, mascarea acestora mai înseamnă protecția lor și limitarea accesului copiilor la ele, acest lucru ferindu-i de un accident nedorit.

7. Combină stilurile de amenajare
Dacă nu te poți hotarî asupra unui singur stil de amenajare, combină două dintre ele. Designerii interiori fac și ei acest lucru. Populară, în ultimii ani este combinația dintre stilul rustic și cel modern.

8. Combină piesele vintage cu cele moderne


9. Acordă atenție iluminatului artificial
Folosește cât mai multe surse de lumină în living. Nu te limita doar la iluminatul general, axează-te și pe iluminatul ambiental.

10. Colecționează piese unice
Un colț cu obiecte unice, precum picturi abstracte sau diverse sculpturi o să adauge un strop de unicitate întregii case.

Acestea sunt cateva idei care te pot ajuta să transformi general aspectul încăperilor casei tale. Pe lângă acestea, mai sunt multe alte tips-uri pe care ți le va spune un designer interior . Poți alege să îți pui amprenta asupra case tale și poți opta pentru pictarea pereților sau folosirea unor obiecte realizate manual. Ideile pentru decorarea unei case sunt infinite, iar în funcție de dorințele tale poți crea casa potrivită ție!

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • EM Inbound Timisoara - agentie de marketing online cu focus pe SEO. Oferim companiilor posibilitatea de a-si creste vizibilitatea in mediul online prin creare de continut unic, creare de continut si campanii pe Social Media, promovare prin campaniile de Google Ads si optimizare SEO.
  • Timisoara
  • 0770470210

Filtre articol

Categorie articol: Amenajari