Timisoara

120.000 lei profit și vinificatorul anului la cea de-a 5-a ediție ROVINHUD Wine Show!

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 4 ani si 7 luni
Vizualizari
428

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

120.000 lei profit și vinificatorul anului
la cea de-a 5-a ediție ROVINHUD Wine Show!

Peste 1000 vizitatori au participat anul acesta la cea de-a 5-a ediție ROVINHUD Wine Show, contribuind la realizarea unui profit de 120.000 lei bani care vor fi investiți în crearea unui nou serviciu care își propune dezinstituționalizarea a 5 persoane cu dizabilități, în anul 2019.
“La reușita acestui eveniment au contribuit cei 35 expozanți cu vinurile lor excepționale, 7 experți internaționali în domeniul vinului, 45 voluntari inimoși precum și mulți alți colaboratori cărora le mulțumim pentru că ne-au fost alături.” declară organizatorii.
Ca în fiecare an, întreaga echipă, inclusiv experții internaționali s-au implicat în mod voluntar atât pentru a sprijini întâlnirea dintre iubitorii de vin și producători, cât și pentru a aduce o schimbare în viața persoanelor cu dizabilități.
Pentru prima dată la ROVINHUD și în România, anul acesta s-a decernat Premiul Vinificatorul anului, domnului Aurel Rotărescu, oenologul S.E.R.V.E. Ceptura.
Aurel Rotărescu a absolvit facultatea de Horticultură din cadrul I.A.N.B, în anul 1990. Un an mai târziu și-a început activitatea ca șef de cramă la Dionysos Ceptura. Din 1994 și până în prezent este oenologul S.E.R.V.E. Ceptura, companie fondata de regretatul Guy Tyrel de Poix. S.E.R.V.E. Ceptura este prima companie de vin privată ce și-a început activitatea ca distribuitor de vinuri românești îmbuteliate sub marca proprie: Vinul Cavalerului, primul producător privat de vinuri din România, primul roze sec românesc, primul Cuvée românesc – Cuvée Charlotte, prima asociere de soiuri autohtone și consacrate, toate reușite sub cârma iscusitului oenolog Aurel Rotărescu.
Jurizarea s-a făcut prin nominalizarea de către vinificatorii din România a 3 colegi din țară, pe care aceștia îi consideră cei mai buni. Din toate propunerile s-a creat un top cu primii 20, care au votat primii 5, iar aceștia din urmă au ales în unanimitate unul dintre ei. Între finaliștii s-au numărat Oliver Bauer, Sorin Macoviciuc și Mihai Baniță.