Timisoara

15 ani D.I.N.A, prima locuinta protejata din Romania

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 8 ani si 1 luna
Vizualizari
883

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

15 ani D.I.N.A, prima locuinţă protejată din România


“Dezinstitutionalizare, Integrare, Normalizare, Acum!” aşa suna, pentru prima dată în România acum 15 ani, mesajul Fundaţiei „Pentru Voi” care avea să schimbe pentru todeauna viaţa persoanelor cu dizabilităţi.

Respectându-şi întocmai misiunea de a creşte calitatea vieţii persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, Fundaţia „Pentru Voi” reuşeşte în anul 1999 să înfiinţeze prima locuinţă protejată pentru persoane cu dizabilităţi intelectuale din România, din dorinţa de a arata întregii societăţi că tinerii cu dizabilităţi intelectuale pot trăi în comunitate, fără a fi condamnaţi la viaţa izolată din căminele spital. Astfel, s-au pus bazele unui serviciu social nou, care oferă condiţii de viaţă normale pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale şi posibilităţi de dezvoltare personală şi integrare socială.

Astăzi, Fundaţia „Pentru Voi” găzduieşte, în cele 6 locuinţele protejate ale sale, 27 de adulţi cu dizabilităţi intelectuale pentru care locuinţele D.I.N.A, D.I.N.U, Laura, Dora, Cristinan şi Ovidiu reprezintă „acasă”.

Aniversarea celor 15 ani de la prima locuinţă protejată a Fundaţiei „Pentru Voi” va fi serbată cu ocazia praznicului sărbătorii Sfintei Parascheva, când 5 dintre primele locatare ale locuinţei D.I.N.A, vor face o excursie la Mânăstirea Cebza.

„Suntem fericiţi că în cei 18 ani de activitate neîntreruptă, Fundaţia „Pentru Voi” a reuşit să schimbe deopotrivă mentalităţi şi destine şi să fie un model pentru cei care cred în potenţialul persoanelor cu dizabilităţi intelectuale. La mulţi ani D.I.N.A şi tuturor celor pe care i-ai găzduit şi îi vei găzdui” a declarat Laila Onu director executiv al Fundaţiei „Pentru Voi”.