Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul Liviu Rebreanu

Euroinstal Timisoara - Bulevardul Liviu Rebreanu
https://euro-instal.ro

2 din 10 timișoreni se îmbolnăvesc din cauza prafului din casă și a organismelor microscopice! Află cum să te protejezi corespunzător!

2 din 10 timișoreni se îmbolnăvesc din cauza prafului din casă și a organismelor microscopice! Află cum să te protejezi corespunzător!

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 11 luni si 3 zile
Apartine de
SEO Cupcake
Vizualizari
577

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Acasă îți petreci cel mai mult timp din zi și pare că ești mereu în siguranță, nu-i așa? Ei bine, află că se ascund o mulțime de bacterii care te pot îmbolnăvi. Aproximativ 20% din populația lumii are sensibilitate la acarieni. Cercetătorii unui studiu realizat la Clinica „Mayo” din SUA și la Universitatea „Kingston” din Anglia au arătat că microorganismele din spațiile de locuit pot provoca cel mai frecvent crize de astm, conjunctivită, boli de piele și rinită alergică.

Acarienii se dezvoltă cel mai ușor în mediile călduroase și umede, acolo unde temperatura ajunge în jur de 25 de grade Celsius. Deseori se găsesc în saltele, perne, în așternuturile de pat, covoare și chiar în mobilierul tapițat. Specialiștii ne avertizează că acarienii sunt rude cu scabia (râia) și pot pătrunde foarte ușor în piele, sub scuame sau la rădăcina firelor de păr.

Cum să te protejezi de acarieni și organismele microscopice?


Acarienii se formează și trăiesc în praf, așadar persoanele care știu că au o predispoziție alergică trebuie să ia măsuri serioase pentru îndepărtarea acestora. Specialiștii recomandă ca primăvara și toamna să se concentreze cel mai mult pe mentenanța casei, deoarece în aceste două anotimpuri acarienii se reproduc mai repede. Însă, pentru a reduce și mai mult riscul alergiilor, este necesară în permanență o igienă strictă în întreaga locuință.
Medicii recomandă să se acorde mare atenție dormitorului, unde este indicat să nu existe tapițerii, perne din pene, covoare, cărți și perdele, fiindcă astfel de obiecte mențin foarte mult praf.

De asemenea, lenjeria de pat trebuie spălată în fiecare săptămână cu apă fierbinte, praful trebuie șters și aspirat cât mai des, iar în cameră ar fi bine să se mențină o temperatură mai mică de 23 de grade Celsius. Specialiștii ne recomandă folosirea unui aspirator vertical de la Studio Casa care ajută la eliminarea și ultimului fir de praf. Însă, la fel de bune sunt și aspiratoarele cu aburi, deoarece acarienii mor la temperaturi extreme. De asemenea, pernele, textilele pufoase și jucăriile de pluș pot fi băgate din când în când la congelator.

Într-adevăr, să ai mereu o casă curată este destul de dificil și îți poate ocupa suficient de mult timp. Însă, cu toate astea, dacă vrei să scapi de riscuri, trebuie să faci în așa fel încât praful să nu mai existe în locuința ta.

Nu ignora praful! Oricât de banal ți se pare, el poate provoca foarte ușor simptome specifice rinitei (secreții nazale, strănut și mâncărimi) sau conjunctivitei (usturimi și mâncărimi oculare, dar și lăcrimare excesivă). Mai mult decât atât, acarienii contribuie și la declanșarea crizelor de astm. De exemplu, persoanele cu astm alergic respiră foarte greu și tușesc dacă dorm în camere cu umiditate ridicată și în care nu a fost șters praful. În funcție de severitate și de durata simptomelor, medicii îți vor recomanda un tratament. NU aștepta să ajungi în cabinetul său, elimină praful din timp, pentru a preveni orice problemă de sănătate provocată de el!

Sursă foto: Shutterstock.com

Anunt Diamant Euroinstal - Calea Aradului

Euroinstal Timisoara - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro