Timisoara

20 de ani de învățământ la distanță în UPT

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 4 ani si 8 luni
Vizualizari
400

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

20 de ani de învățământ la distanță în UPT

Universitatea Politehnica Timișoara organizează aniversarea a 20 de ani de la înființarea Centrului de ID/IFR și e-Learning – CeL (denumirea inițială a fost Centrul Regional de Studii în Învățământ la Distanță – CSID), care va avea loc în zilele de 5 - 6 octombrie 2018.
Cu această ocazie vor fi organizate o serie de manifestări:
- Vineri 5 octombrie 2018, ora 10:00 - 13:00 - International Conference on eLearning in Central and Eastern Europe, sala Auditorium, Centrul de conferințe UPT;
- Vineri 5 octombrie 2018, ora 15:00 - Aniversarea a 20 de ani CeL@20 – (CeL 20 years Ceremony – CeL@20), sala Auditorium, Centrul de conferințe UPT;
- Sâmbătă 6 octombrie 2018, ora 8:00 - Deschiderea anului universitar 2018-2019 pentru studenții anului I de la învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă, sala Auditorium, Centrul de conferințe UPT;
- Sâmbătă 6 octombrie 2018, ora 10:00 - Întâlnirea absolvenților de la învățământ la distanță – CeL Alumni Party, sala Auditorium, Centrul de conferințe UPT.
La acest eveniment sunt invitate să participe toate promoțiile de la toate cele patru specializări: Tehnologii și Sisteme de Telecomunicații (fost Tehnologii Audio-Video și Multimedia), Informatică, Comunicare și Relații Publice, Tehnologia Construcțiilor de Mașini.
Studenți din toată țara au absolvit cursurile CeL. Unii sunt din Timișoara, alții au străbătut România din celălalt capăt al ei. Absolvenții sunt parte din sufletul oricărei instituții de învățământ, ei contribuie la consolidarea și clădirea viitorului CeL. În cei 20 de ani de activitate, mii de cursanți au absolvit, în cadrul CeL, fie programe complete de studii universitare, fie cursuri de formare, perfecționare sau specializare.
CeL a fost înființat în anul 1998 sub denumirea Centrul de Studii în Învățământ la Distanță, în cadrul programului Phare Multi-Country, cu scopul de integrare funcțională în rețeaua trans-regională de centre de studii în învățământ deschis la distanță din Europa Centrală și de Est. În acești 20 de ani CeL a inițiat, promovat și gestionat învățământul la distanță în universitate, a creat și a gestionat Campusul Virtual al UPT și a dezvoltat activități de cercetare și implementare în eLearning și blended learning, mobile learning, a promovat resursele educaționale deschise (OER), educația deschisă, a dezvoltat UniCampus ca primul MOOC (Massive Open Online Courses) universitar din România pentru cursuri online, gratuite și deschise.
Mai multe informații, pe elearning.upt.ro.