Timisoara

3 avantaje ale măștilor de protecție de unică folosință

3 avantaje ale măștilor de protecție de unică folosință

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 5 luni si 3 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
246

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Studiile realizate încă de la începutul pandemiei arată că noul coronavirus SARS-CoV-2 se răspândește comunitar prin particulele lichide contaminate, transmise de la persoanele infectate la cele sănătoase prin respirație și tuse. De aceea, purtarea măștii de protecție reduce riscul de producere a acestui tip de contaminare, alături de alte măsuri recomandate de autorități în perioada Covid-19. Vrei să achiziționezi una sau mai multe măști de protecție?

Iată beneficiile oferite:

Nivel ridicat de eficiență în filtrarea particulelor

Până în acest moment al pandemiei, experții au reușit să demonstreze faptul că măștile de protecție sunt cele mai eficiente măști respiratorii, în contextul Covid-19.

ATENȚIE: aceste produse nu trebuie confundate cu măștile medicale (chirurgicale), deoarece asigură niveluri diferite de eficiență în filtrarea particulelor. Forma măștilor de protecție este ușor alungită, în timp ce forma măștilor medicale se pliază pe structura fetei.

Măștile de protecție sunt utilizate dinainte de această criză sanitară globală, fiind elemente ale echipamentului individual de protecție (EIP), pentru domenii ce implică manipularea anumitor substanțe toxice, sau generarea unor cantități însemnate de praf.

Acestea sunt omologate conform standardului de calitate EN 149:2001, iar în funcție de capacitatea produsului de a filtra, sunt disponibile pe piață: măști FFP1 (filtrare cu aerosoli de minimum 80% împotriva particulelor de 0,3 μm), măști FFP2 (putere de filtrare de cel puțin 94%) și măști FFP3 (cel mai ridicat grad de filtrare a particulelor: minimum 99%).

Poți alege și masti chirurgicale pentru protectie sporita de tip IIR în 4 straturi, conforme cu cerințele standardului EN 14683:2019+AC:2019. Mai mult decât atât, aceste produse garantează etanșeitate excelentă și un nivel ridicat de impermeabilitate.

Confort resimțit chiar și în cazul utilizării îndelungate

Daca lucrezi într-un spațiu în care purtarea măștii de protecție este obligatorie, trebuie să te asiguri că produsul achiziționat asigură necesarul de confort, chiar și pe intervale mari de timp. Alege o mască simplu de pus pe față și prin materialul căreia respiri fără probleme.

Utilizează clema pentru fixarea pe forma nasului, pentru a te sigura că masca rămâne la fel de bine fixată, pe întreaga durată a purtării sale. Atunci când poziția clemei se modifică, iar masca începe să alunece, trebuie să o ajustezi simplu și rapid, fără niciun efort.

Studiile arată că o mască de protecție ce nu oferă confortul scontat va fi purtată mai puțin, sau chiar deloc. Așadar, cele două benzi elastice pentru urechi trebuie să asigure acoperirea completă a nasului, gurii și bărbiei, însă fără a deranja utilizatorul.

Modele concepute exclusiv pentru cei mici

Dacă dorești să achiziționezi măști de protecție pentru copiii tăi, alege varianta unor produse cu dimensiuni specifice, nuanțe și modele pe care aceștia să le agreeze, dar care să ofere același nivel ridicat de eficiență împotriva SARS-CoV-2.

După ce varianta Omicron a noului coronavirus a devenit dominantă pe Glob, rezultatele testărilor PCR și rapide au arătat că cei mici sunt mult mai expuși în fața infecției, comparativ cu aceeași perioadă din primul an al pandemiei. Așadar, purtarea măștii de către copii reprezintă o recomandare bazată pe date, de care orice părinte trebuie să țină cont.

Lime Medical îți pune la dispoziție măști de protecție FFP și măști chirurgicale tip IIR cu 4 straturi de protecție, în culori diferite și omologate conform standardelor în vigoare. Alege siguranța în spatii publice, așadar, comandă online cele mai eficiente măști respiratorii.

Sursa foto: shutterstock_1905906772.jpg