Timisoara

3 lucruri pe care să le pui în practică atunci când amenajezi un dormitor

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
829

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Prin excelență, atunci când ne gândim la dormitor, primele două lucruri care ne vin în minte sunt somnul și relaxarea. Acesta este și motivul pentru care energia pe care o depui în amenajarea dormitorului trebuie să fie una suficient de mare, cât să te aducă mai aproape de confortul pe care îl regăsești în hotelurile de cinci stele. Dacă erai în căutarea unor sfaturi pentru amenajarea dormitorului, ai ajuns unde trebuie, pentru că îți vom dezvălui, în cele ce urmează, toate detaliile de care trebuie să ții cont atunci când decorezi această încăpere din casa ta. Iată ce trebuie să știi.

Alege cu grijă culorile

Și nu ne referim doar la nuanțele pereților din dormitor, pentru că suntem siguri că te-ai săturat să auzi că nu doar albastru ar fi indicat pentru această cameră. Foarte importante la capitolul cromatică sunt și draperiile, de avantajele cărora sperăm că te bucuri deja. Dacă îți place să dormi până târziu în weekenduri, alege un set dintr-un material greu și opac, așa cum este catifeaua, dar mare atenție la culori.

Dacă designul pe care l-ai ales pentru dormitor se îndreaptă mai mult către nuanțe pastelate, nu te îndepărta de principiu și mergi pe un roz pudrat sau un auriu atunci când cumperi draperii. Dacă, din contră, ai preferat un stil în care accentele de culoare sunt omniprezente, poți alege draperii roșii, grena sau chiar negre. Nu uita că și așternuturile pot aduce viață sau, dimpotrivă, pot plafona mult imaginea de ansamblu a dormitorului tău. Culorile foarte deschise trebuie completate cu mici pete de culoare, așa că umple patul cu perne decorative sau întinde o cuvertură inedită ca design pentru a anima atmosfera.

Ai grija la orientarea patului

Elementul central al dormitorului își merită cu prisosință statutul de rege al încăperii. Însă nu e suficient doar să îl alegi în funcție de material sau să îi potrivești o saltea de cea mai bună calitate. Orientarea acestei piese de mobilier este foarte importantă, dacă vrei să te trezești cu energia la maximum și nu mai obosit decât te-ai dus la somn.

De aceea, e necesar să poziționezi patul pe centrul camerei, eventual cu tăblia lipită de un perete, cu vederea către fereastră. Nicidecum patul nu trebuie așezat astfel încât picioarele tale să fie îndreptate spre ușă, iar ideal este să poți dormi cu capul către nord. Desigur, e foarte important și aspectul general al dormitorului, iar poziționarea patului după criteriile de mai sus te va ajuta să îți transformi încăperea în cea mai frumoasă cameră de acest tip în care ai pășit vreodată.

Nu aglomera dormitorul

Un dormitor aerisit va fi mult mai reconfortant decât unul supraaglomerat. Evită să mobilezi până la refuz această cameră și lasă mai degrabă cât mai mult spațiu liber. Poți pune dressingul în dormitor doar dacă nu ai un alt loc disponibil în casă pentru dulapuri cu sertare pentru haine, altfel, te vei simți sufocat. În mod normal, nici televizorul nu ar avea ce să caute în camera de odihnă, așa că alege să vizionezi serialele sau emisiunile preferate în sufragerie. Dormitorul lasă-l, eventual, doar pentru o scurtă lectură înainte de culcare.

Sperăm că sfaturile noastre te-au inspirat și că amenajarea dormitorului tău va putea fi făcută acum mult mai bine.

Surse foto: pexels.com

Filtre articol

Categorie articol: Amenajari

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal - Aeroterme si convectoare, Aparate de aer conditionat, Boilere, Calorifere, Cazane, Centrale termice, Panouri radiante, Panouri solare, Pompe de apă, hidrofoare, Pompe de caldura, Radiatoare, Sobe si seminee, Termostate, Tevi si robineti, Ventilatoare
https://euro-instal.ro