Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul Liviu Rebreanu

Euroinstal Timisoara - Bulevardul Liviu Rebreanu
https://euro-instal.ro

3 recomandări pentru îngrijirea câinilor acasă

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 3 ani si 6 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
473

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Fiecare dintre noi se bucură de moliciunea și căldura blăniței cățelului preferat, mai ales când aceasta este curată și îngrijită. Ca oricare alt animal, însă, cățelului îi crește părul și are nevoie, din când în când, de o retușare care să-i redea perfecțiunea. Putem alege oricând un cabinet specializat în tunsori canine sau putem încerca noi înșine să învățăm să ne îngrijim acasă cel mai bun prieten. Pentru doritorii de experiențe interesante alături de patrupedul iubit în confortul propriei locuințe, am adunat mai jos câteva sfaturi utile.

Îngrijirea câinilor acasă aduce beneficii de ambele părți

În primul rând, cosmetizarea va face animăluțul să se simtă bine și va contribui la întărirea relației cu stăpânul. Cu ocazia efectuării acestor operațiuni, veți menține atât o igienă strictă, condiție de bază pentru o stare bună de sănătate, dar veți și inspecta îndeaproape ochii, dinții, urechile – pentru a identifica din timp eventuale semne premature ale unor posibile afecțiuni. Cosmetizarea acasă are și beneficiul unui stres minim indus câinelui, acesta aflându-se în mediul pe care îl cunoaște, cu persoana în care are cea mai mai încredere. Deplasarea la o clinică specializată sau vizita unei persoane străine poate avea drept efect, de multe ori, refuzul câinelui de a se lăsa îngrijit de mâini străine.

Scurtarea părului este un pas important în igiena câinilor

Cea mai bună metodă de îngrijire a părului canin este perierea la câteva zile sau mai des, în funcție de necesități, pentru a îndepărta excesul de fire deteriorate și eventuale corpuri străine ajunse pe blana câinelui. Îmbăierea nu este recomandată a fi realizată foarte des – desigur, cu excepția cazurilor când câinele este foarte murdar în urma unei sesiuni intense de joacă – pentru că secrețiile pielii câinelui ajută epiderma și blana acestuia să rămână sănătoase. Dacă este necesară spălarea câinelui, specialiștii recomandă utilizarea unui șampon și a unui balsam de calitate, produsele sigure fiind cheia unei igienizări corecte.

Pentru a crea o rutină care să-l obișnuiască pe patruped cu ideea igienizării și pentru a evita greșelile inerente oricărui început, se recomandă a fi utilizate mașinile pentru tuns câini care, spre deosebire de clasicele foarfece, lasă mai puțin loc erorilor. Scurtarea părului se realizează doar după o periere prealabilă și aranjarea părului cu un pieptene special – operațiuni preliminare extrem de importante mai ales pentru câinii cu păr lung. Este foarte important ca părul câinelui trebuie să fie uscat înainte de a fi tuns.

Câinii au nevoie și de îngrijirea unghiilor

O altă componentă care necesită îngrijire constantă la câini sunt unghiile: acestea trebuie menținute scurte, curate pentru a evita rănirea lăbuțelor. Este important de știut că, la fel ca în cazul periilor sau a mașinilor de tuns, există ustensile speciale pentru tăierea unghiilor canine. Atenție! Tentativa de a utiliza instrumente de tăiat unghiile oamenilor poate deteriora serios unghiile patrupedului, deci este mai înțelept să folosiți doar obiecte create special pentru animalele de companie.

Îngrijirea unghiilor este o operațiune specială, de finețe, care necesită o informare prealabilă temeinică – sunt considerate a fi lungi atunci când se aud pe o suprafață tare (gresie, parchet) sau când au tendința să se agațe în covoare. Pe unghiile deschise la culoare se pot vedea ușor cele două zone: partea vascularizată, opacă și partea transparentă. Trebuie să tăiați vârful părții transparente, cu grija de a lăsa o suprafață fină, fără colțuri.

În cazul unghiilor închise la culoare, operațiunea poate fi extrem de dificilă și riscantă, deoarece partea vascularizată nu poate fi vizualizată corect. Prin urmare, se recomandă efectuarea acestei operațiuni la un cabinet veterinar, pentru a preveni o sângerare abundentă și o eventuală infectare. Este important de știut că patrupedele care cresc în curte sau sunt folosite la vânătoare nu au nevoie de tăierea unghiilor, acestea fiind scurtate natural prin contactul cu solul.

În concluzie, pentru a fi sănătos și în formă, câinele are nevoie de atenție constantă. Pentru aceasta, îngrijirea acasă și operațiunile de cosmetizare complexe realizate de către specialiști sunt combinația optimă.

Sursa foto: unsplash.com/photos/dHIRbh9En6I