Timisoara

3 sfaturi pentru păstrarea monedelor virtuale în siguranță

3 sfaturi pentru păstrarea monedelor virtuale în siguranță

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 2 ani si 8 luni
Vizualizari
467

Voteaza & Distribuie

Prezentare

3 sfaturi pentru păstrarea monedelor virtuale în siguranță

Popularitatea Bitcoin din ultimii ani a adus pe piață, pe lângă nenumărate exchange-uri de cryptomonede și nenumărate scammuri. Este important pentru toți să știm să le identificăm și să ne ferim de astfel de păcăleli. Până aici este simplu, însă cum facem acest lucru?

În primul rând, alegeți o platformă în care suportul oferit pentru clienți este în limba dumneavoastră natală. Am auzit multe persoane care au investit în străinătate, ei necunoscând limba, automat neînțelegând care sunt politicile companiei de returnare a banilor sau de vânzare. Dacă nu sunteți cunoscători ai limbii engleze, alegeți o companie care prestează și servicii în limba română sau care are un sediu și in România. De asemenea, este importantă activitatea pe piață a companiei pe care o alegeți. Dacă este un exchange a cărui istorie nu va este clară, nu va aruncați cu capul înainte de a investi prin intermediul acesteia. Cum a apărut, poate și să dispară.

Prima companie care s-a ocupat de exchange în țară noastră este Bitcoin România. Compania a fost prima din Europa care a adus și primul ATM de Bitcoin în țară, în București. Din 2014, până în prezent compania funcționează în continuare fără niciun incident până în momentul scrierii acestui articol. Din căutările făcute in mediul online, compania nu are recenzii negative care ar implică siguranța fondurilor.

Cum vă puteți stoca monedele în siguranță?

O primă modalitate o reprezintă păstrarea monedelor în platforma respectivă. Cumpărați Bitcoin sau orice altă monedă și o stocați în platforma, asta numai după ce ați dobândit încrederea necesară în exchange-ul respectiv. Prin păstrarea monedelor într-un exchange vă asigurați că acelea vor fi tot timpul acolo, chiar dacă vă uitați parolă de la cont. Există suport specializat care vă ajută în recuperarea datelor cu caracter personal.

Dacă însă nu aveți încredere suficientă încât să alegeți această modalitate, puteți opta pentru un portofel extern în format fizic. Sunt portofele offline. Arată că un stick sau că un MP3. Au securitate de înaltă calitate, însă sunt greu de utilizat, viteză redusă și desigur, că în cazul celor menționate mai sus, pierderea portofelului aduce de la sine pierderea cantității de BTC. Adică trebuie să aveți grijă portofelului și grijă parolei pe care ați pus-o pe stick, însă este una dintre cele mai sigure metode.

Un alt tip de portofel este cel de tip desktop sau mobil. Sunt portofele descărcate online de pe internet sau sub formă de aplicații mobile. Sunt chei private pe care le puteți accesa de oriunde și pe care le puteți lua după dumneavoastră oriunde. Dezavantajul poate fi întâmpinat doar în momentul hackuirii calculatorului sau a telefonului dumneavoastră. Desigur, acest lucru poate fi prevenit prin dublarea parolelor, recunoaștere facială/ amprentă.

Alegerea păstrării cryptomonedelor într-o formă sau alta ține strict de dumneavoastră și de opinia personală. Impresia pe care o aveți în raport cu un anumit exchange, cu un anumit furnizor de portofel rămâne o alegere proprie. Însă, un lucru rămâne sigur și trebuie simțit că o regulă de bază: nu investiți banii pe care nu sunteți dispuși să îi pierdeți, indiferent de cât de tentantă este posibilitatea unui profit.