Timisoara

3 tipuri de implanturi dentare și avantajele lor

3 tipuri de implanturi dentare și avantajele lor

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 2 luni si 1 saptamana
Apartine de
DWF
Vizualizari
107

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pierderea dinților reprezintă o problemă gravă, care necesită tratament imediat. Reconstrucția danturii se poate realiza cu ajutorul implanturilor dentare, care iau locul dinților lipsă și redau nu doar frumusețea zâmbetului, ci și funcționalitatea sa. Apelează la o clinică dentară cu aparatură modernă, care folosește produse premium patentate, cu eficacitate dovedită în timp. Astfel, vei avea parte de cele mai bune rezultate.

Ce este un implant dentar și cum se realizează?


Implantul dentar este o lucrare protetică, cu rol în înlocuirea unuia sau a mai multor dinți pierduți. Acesta reprezintă practic un dispozitiv realizat din titan, care se inserează în locul dintelui lipsă și înlocuiește rădăcina acestuia. În general, implantul are o formă asemănătoare cu a unui șurub. După caz, implantul poate sprijini un singur dinte artificial sau o proteză fixă. Dacă ai pierdut un singur dinte, pe implant se va monta un bont protetic, pe care se va așeza coroana dentară, care va imita perfect aspectul dintelui și îl va înlocui și din punct de vedere funcțional. Dacă este necesară înlocuirea unei întregi arcade sau chiar a întregii danturi, se va apela la sistemul Fast and Fixed. Acest lucru înseamnă că se vor insera 4 sau 6 implanturi care vor sprijini o proteză fixă ce va înlocui toți dinții, iar dantura va fi iarăși funcțională în doar 24 de ore.

Tipuri de implanturi dentare


În funcție de producătorii implanturilor, putem diferenția între mai multe tipuri. Toate utilizează materiale de calitate și asigură rezultate de excepție într-un timp scurt, lucrarea protetică având o durată de viață îndelungată.

1. MIS

Implanturile MIS (Make It Simple) sunt destul de des utilizate de către medicii dentiști datorită versatilității lor. Indiferent de problema cu care se confruntă pacientul, acestea pot fi utilizate pentru reconstrucție, oferind rezultate bune și rapide.

2. Bredent

Bredent reprezintă alt tip de implanturi ce pot fi utilizate atât în cazurile ușoare, cât și în cele complexe. Acestea sunt, probabil, cele mai populare implanturi, ele fiind potrivite în absolut orice situație și oferind mult confort, calitate și compatibilitate perfectă cu organismul.

3. Straumann

Straumann este un producător de top de pe piața implanturilor, asigurând produse premium, extrem de durabile. Acestea sunt cunoscute pentru rezultatele excelente pe care le oferă, dovedite în timp. În plus, materialele folosite sunt perfect compatibile cu organismul, implanturile integrându-se rapid.

Avantajele implanturilor dentare


Implanturile dentare sunt necesare pentru a reface o dantură grav afectată și a-i reda acesteia frumusețea, ajutându-te să zâmbești din nou cu încredere. Însă, rolul său nu este doar estetic, acesta ajutând la reluarea funcțiilor de bază ale dinților. Implanturile asigură și stabilitate, prevenind pierderea dinților vecini în momentul în care aceștia pierd suportul care era oferit de către cei pierduți. În plus, resorbția osoasă și retragerea gingiilor nu va mai avea loc. Toate aceste rezultate depinde foarte mult de calitatea implanturilor utilizate.

Montarea protezelor pe implanturi reprezintă o metodă mult mai durabilă și mai naturală. Nu mai este necesară prepararea dinților vecini și, în cazul în care se înlocuiește o arcadă sau toată dantura, proteza va fi fixă și mult mai durabilă decât în cazul metodei clasice.

Dacă ai unul sau mai mulți dinți lipsă, mergi imediat la stomatolog. Tratamentele cu implanturi dentare de la Smile Vision se bazează pe utilizarea unor materiale de top, pentru a asigura reconstrucția rapidă a danturii și redarea funcțiilor acestora. Te așteptăm la clinica noastră pentru rezultate de excepție. Garantăm lucrări durabile prin folosirea unor produse patentate, de la branduri de renume.

Sursa foto: shutterstock_1920734900.jpg