Timisoara

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

3 trucuri care te pot ajuta să te lași mai ușor de fumat

3 trucuri care te pot ajuta să te lași mai ușor de fumat

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 11 luni si 3 saptamani
Vizualizari
581

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Dependența de nicotină poate fi destul de greu de gestionat, mai ales dacă există deja de câțiva ani buni. Acesta este și motivul principal pentru care mulți fumători nu se pot lăsa atât de ușor de acest viciu. Poate fi destul de greu să nu mai fumezi deloc dintr-o dată, însă cu pași mici, poți ajunge în punctul în care nu vei mai simți nevoia să pui țigara în gură.

Dacă ai încercat de prea multe ori să renunți la acest viciu și nu ți-a reușit, trucurile de mai jos s-ar putea să îți fie de ajutor!


Renunță la țigara clasică

Un truc care s-ar putea să funcționeze este să înlocuiești țigările clasice cu țigări electronice de unică folosință. Dacă știi că mai ai la dispoziție doar 400 de pufuri înainte de a te lăsa de acest viciu, vei vedea că îți va fi mult mai ușor să renunți. Vei putea vedea diferența și la nivelul de cheltuieli, o astfel de țigară electronică fiind o alternativă mult mai accesibilă din punct de vedere al prețului. Ca să te dezobișnuiești mai ușor de dependența de gustul de nicotină, poți alege o țigară electronică cu un gust fructat sau mentolat.

Elimină din rutina ta activitățile pe care le asociezi cu fumatul

Încearcă să scapi de asocierile pe care le-ai făcut până acum cu fumatul. În pauza de masă, în loc să ieși în spațiul destinat fumătorilor, mai bine mergi în zona de relaxare și implică-te în diverse discuții cu colegii. Dacă asociezi cafeaua cu țigara, încearcă să o elimini din rutina ta zilnică pentru o perioadă. Poți renunța și la ieșirile în cercurile de prieteni în care există doar fumători, mai ales dacă știi că nu poți rezista tentației. Este mult mai ușor să renunți la fumat dacă nu mai există în programul tău aceste momente în care te bucuri de o țigară.

Notează pe o hârtie toate motivele pentru care îți dorești să renunți la fumat

Iată și un truc în care nu cred mulți fumători, dar care poate avea un efect pozitiv asupra acestui proces: scrie pe o foaie de hârtie sau chiar într-o notiță în telefon câteva motive pentru care îți dorești să renunți la fumat. O astfel de listă poate arăta cam așa:

  • Îmi doresc să renunț la fumat pentru că vreau să fiu sănătos.
  • Îmi doresc să renunț la fumat pentru că vreau să nu mai obosesc când mă joc cu copilul meu.
  • Îmi doresc să renunț la fumat pentru că vreau să economisesc bani.
  • Îmi doresc să renunț la fumat pentru că nu mai vreau ca toate hainele și lucrurile mele să miroasă a tutun.

Recitește această listă de fiecare dată când simți nevoia să aprinzi o țigară și vei vedea că acest proces va deveni mult mai ușor. Gândește-te la un obiectiv clar, care să te motiveze suficient de tare. Dacă te întrebi ce se întâmplă după ce te lași de fumat, poți citi în articolul de aici mai multe informații!

În concluzie, renunțatul la fumat poate fi o călătorie personală destul de dificilă, cu multe obstacole pe care le poți trece cu trucurile de mai sus. Ar fi bine să ai alături de tine familia, prietenii și de ce nu, o persoană care îți poate oferi ajutor specializat.

Sursă foto: unsplash.com

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro