Timisoara

35 de tineri europeni au învăţat la Bodo despre importanța alegerilor europarlamentare

35 de tineri europeni au învăţat la Bodo despre importanța alegerilor europarlamentare

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 3 ani si 1 luna
Vizualizari
313

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire


În perioada 07-17 mai 2019, în localitatea Bodo, jud. Timiș, Institutul Român pentru Dezvoltarea Tinerilor a desfășurat proiectul internațional “Take action”. Scopul proiectului a fost de a dezvolta spiritul participării publice și îmbunătățirea competențelor civice în rândul a 35 de tineri cu vârsta cuprinsă între 18-30 de ani din România, Grecia, Portugalia, Turcia, Ungaria și Slovacia.

Au fost desfăşurate: sesiuni introductive despre participarea publică, cetăţenie activă, implicarea tinerilor în societate, civism şi democraţie; sesiuni intreductive despre funcţionalitatea şi organizarea instituţiilor europene; sesiuni de simulare a procesului de luare a decizilor; sesiuni de simulare a dialogului structurat; sesiuni privind comportamentul social responsabil şi cetăţenia activă; sesiuni de colaborare şi lucru în echipă; sesiuni de gândire critică şi luare a decizilor; sesiuni privind egalitatea de şanse şi nediscriminare şi sesiuni privind respectarea diversităţii şi a valorilor europene.

Tinerii participanţi au acumulat cunoştinţe legate de cetăţenia activă, participarea publică, implicarea în procesul de luare a decizilor, au acumulat competenţe civice, sociale și de comunicare.

În contextul european actual, având în vedere alegerile parlamentare europene din 2019, ne dorim ca tinerii din Uniunea Europeană să fie conștienți și implicați în momentul votului care desemnează vocea acestora pentru următorii 4 ani. Așadar, prin intermediul acestui proiect, dorim ca tinerii să conștientizeze importanța participării active și să dezvoltăm competențele civice ale tinerilor. De asemenea, ne dorim ca la finalul proiectului tinerii să fie pregătiți pentru a se implica în alegeri și pentru a lua decizii bazate pe nevoile lor și a comunității din care aceștia fac parte. Robert Ciocotoiu, președinte IRDT

Proiectul a fost finanțat prin programul Erasmus+, proiecte de mobilitate – acțiunea cheie 1, domeniul tineret.