Timisoara

4 substituenți sănătoși pentru ou în mâncare

4 substituenți sănătoși pentru ou în mâncare

Detalii articol

Categorie
Articole / anunturi mancare si bautura
Modificat
acum 1 luna si 2 saptamani
Vizualizari
163

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Există diverse motive pentru care poate fi necesar să găsești un înlocuitor pentru ouăle din dietă ta. Alergiile și preferințele alimentare sunt două dintre cele mai frecvente. Ouăle sunt folosite în mai multe scopuri în coacere.

Ele contribuie la structura, culoarea, aromă și consistentă produselor coapte. Însă iată ce poți folosi în schimb:

1. Piure de mere

Acesta este o piure din mere coapte. Adesea este îndulcit sau aromat cu alte condimente, cum ar fi nucșoară și scorțișoară. Utilizarea unui sfert de ceașcă (aproximativ 65 de grame) de mere poate înlocui un ou în majoritatea rețetelor.

2. Piure de banane

Este un alt înlocuitor popular pentru ouă. Singurul dezavantaj este faptul că produsul finit poate avea o aromă ușoară de banane. Piureul din alte fructe cum ar fi dovleacul și avocado nu afectează aromă la fel de mult. Indiferent de fructele pe care le alegei, poți înlocui fiecare ou cu 65 de grame de piure. Acest substituent funcționează cel mai bine în prăjituri și brioșe. Cel mai bine este să folosești piureul fără zahăr. Dacă folosești un îndulcitor, ar trebui să reduci cantitatea de zahăr sau îndulcitor în rețeta.

3. Semințe de în sau chia, măcinate

Semințele de în și semințele de chia sunt ambele semințe mici care sunt extrem de hrănitoare. Ele sunt bogate în acizi grași omega-3, fibre și alți compuși unici ai plantelor. Ai posibilitatea să macini semințele acasă sau să le cumperi gata măcinate.

4. Oțet și bicarbonat de sodiu

Amestecarea unei lingurițe (7 grame) de bicarbonat de sodiu cu 1 lingură de oțet (15 grame) poate înlocui un ou în majoritatea rețetelor. Oțetul de mere sau oțetul distilat alb sunt cele mai populare alegeri.

Când se amestecă împreună, oțetul și bicarbonatul au o reacție chimică ce produce dioxid de carbon și apă, ceea ce face că produsele de panificație să fie pufoase și aerisite. Această substituire funcționează cel mai bine pentru prăjituri, brioșe și pâine.