Timisoara

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii

43% dintre angajatorii din Banat considera ca piata muncii se va imbunatati

43% dintre angajatorii din Banat considera ca piata muncii se va imbunatati

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Vizualizari
499

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Angajatorii din Banat sunt optimisti in ceea ce priveste piata muncii din 2021, potrivit Raportului Hipo.ro – Piata fortei de munca in Banat. Raportul a fost realizat in perioada decembrie 2020 - ianuarie 2021 si a adunat raspunsuri de la specialisti HR din companii de top din Banat.

Piata muncii remote

Recrutarea remote si lucrul de acasa au fost doua componente importante ale pietei muncii din Romania in 2020. Companiile au inceput sa se familiarizeze cu acestea, astfel nu este deloc surprinzator ca 85% dintre ele vor continu sa foloseasca mijloace remote de recrutare si anul acesta. Alte statistici referitoare la componenta remote:
·47% dintre companii vor lucra in regim remote in primele 6 luni ale anului
·58% dintre angajatori folosesc un proces de inductie hybrid (partial remote si partial la birou)

Topul domeniilor cu cele mai multe joburi

Comparativ cu analiza realizata la nivel national, in zona Banatului domeniul Achizitii se afla pe pozitia a doua in topul domeniilor cu cele mai multe job-uri. Acesta este precedat de Vanzari si urmat de IT Software. In ceea ce priveste oportunitatile pentru tineri, studentii specializarilor cu profil tehnic si economic au cele mai mari sanse de angajare (Informatica, Inginerie, Cibernetica si Contabilitate). Atat pentru Juniori si Seniori se anunta multe pozitii disponibile in anul 2021. 91% dintre angajatorii din Banat isi propun sa recruteze specialisti cu experienta, iar 89% dintre ei vor avea oportunitati deschise pentru candidatii cu experienta sub 3 ani.

Salariile si beneficiile oferite

Companiile sunt reticente in ceea ce priveste cresterile salariale, doar jumatate dintre ei estimand mariri, in scadere cu 26% fata de anul 2020. Beneficiile pe care companiile le ofera au ramas similare cu cele din anii precedenti – tichete de masa, abonamentul de sanatate la clinici private si work from home. Atat la nivel national, cat si in Banat, Beneficiile de performanta se afla in top 4 beneficii.

Raportului Hipo.ro – Piata fortei de munca in Banat poate fi descarcat de pe hipo.ro si ofera informatii despre schimbarile aparute in piata, valoroase pentru orice candidat sau angajat din Romania.

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Arad - alpinism utilitar, vanzare produse curatenie, curatenie pentru birouri, curatenie pentru hale, curateniedupa constructori, spalat mocheta cu monodisc
https://pfscleaning.ro