Timisoara

5 activități de copii pentru programul after school

5 activități de copii pentru programul after school

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
264

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Este vară, iar părinții îi pot susține pe cei mici să se apropie ce un hobby ce le poate oferi șansa de a petrece cât mai mult timp în natură, sau de a-și consuma energia zilnică, atât de dezarmantă de foarte multe ori pentru “oamenii mari”. Se cunoaște foarte bine faptul că puștii se plictisesc rapid de activitățile pe care le încearcă pentru prima dată, mai ales dacă acestea le sunt prezentate de un terț, nu descoperite pas cu pas, chiar de ei.

Nu trebuie ignorat nici faptul că tehnologia și jocurile video reprezintă cel mai mare aliat al sedentarismului pentru cei din generația Z. Așadar, există și activități la care părinții pot apela cu succes, astfel încât cei mici să mai amâne întoarcerea la smartphone, tabletă sau PC. Noi credem că activitățile de tip “after school” reprezintă o soluție eficientă, în acest sens. Iată 5 astfel de exemple:

Activități after school: Lecțiile de muzică

Muzica reprezintă un exemplu clar de artă ce aduce oamenii laolaltă, indiferent de rasă, gen, religie și limba vorbită. Cunoașterea unui instrument muzical și practicarea cu succes a acestuia îi permit unui copil să intre mult mai simplu în cercuri sociale din zona sa de interes. Fiind vară, iar ziua este acum mai lungă decât în alte luni din an, activitățile din programele after school, ce gravitează în jurul învățării unui instrument muzical, pot fi o sugestie cât se poate de inspirată. Învățând să cânte, cei mici vor fi mult mai relaxați la finalul unei zile de muzică nou învățată, dar și mult mai siguri pe ei, datorită progreselor pe care le fac.

Activități after school: Sport

Dacă la școală, cei mici învață de cele mai multe ori să joace fotbal, baschet sau handbal, infrastructura permițând practicarea acestora fără mari dificultăți, programul de after school poate oferi noi surprize. De exemplu, în afară de sporturile pe care cei mici le desfășoară sub îndrumarea profesorilor de educație fizică, după ore, aceștia pot practica: golf, atletism sau chiar înot. Practicarea unei plaje extinse de sporturi la oferă celor mici șansa de a-și găsi adevărata pasiune în sport, generând totodată o perspectivă mult mai amplă asupra lumii și a posibilităților pe care aceasta le oferă.

Activități after school: Debate și public speaking

Maniera în care se desfășoară aceste activități este compatibilă cu modul de predare al orelor, într-o școală din sistemul public de învățământ. Discutăm în acest caz despre cursuri în cadrul cărora cei mici învață să își exprime public propriile păreri, să asculte și alte dimensiuni ale unui topic dezbătut, să demonstreze (printr-un punct de vedere bine argumentat) că au dreptate. Orele de debate și public speaking, ca activități extracurriculare, reprezintă piloni de bază ai unui sistem de învățământ orientat către interacțiune, nu către acea teoretizare excesivă, pe care din ce în ce mai mulți părinți o blamează.

Activități after school: Cursuri variate de creativitate

La fel ca logica sau concentrarea, creativitatea este un “mușchi” pe care cei mici îl pot antrena în fiecare zi, prin activități specifice din cadrul programelor de tip “after school”. Mai mult decât atât, învățarea prin creativitate le aduce copiilor o mulțime de beneficii: își pot exprima părerile printr-o notă unică, pot învăța să utilizeze mijloace alternative pentru a comunica, pot învăța să accepte și păreri diferite, vizavi de un punct de vedere comun etc Orele de pictură, desen sau sculptură reprezintă doar câteva exemple de activități prin care cei mici își pot exprima creativitatea, după terminarea orelor. Cât despre instrumentele de scris ce dau viață creativității celor mici, acestea pot fi comandate rapid online, în cel mai simplu mod posibil. Comanda creioane colorate si cerate, precum și o mulțime de alte produse din aceeași categorie, de pe biroticienii.ro!

Activități after school: Cursuri practice de tip DIY

Încheiem acest clasament cu încă o serie de activități after school cât se poate de interesante, ce le oferă celor mici șansa de a îmbunătăți coordonarea, dexteritatea, atenția la detalii etc Cursurile practice de tip DIY (Do-It-Yourself) propun o mulțime de topicuri precum: construirea unor obiecte din lemn sau hârtie, utilizarea materialelor reciclabile cu scopul de a obține obiecte utile în casă, tehnici de bază ale gătitului, precum și multe alte ore interactive.