Timisoara

5 avantaje pe care le aduce un soft de salarii afacerii tale

5 avantaje pe care le aduce un soft de salarii afacerii tale

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 5 luni si 3 saptamani
Vizualizari
773

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Gestionarea corectă și eficientă a salariilor e una dintre activitățile de bază în cadrul companiilor, indiferent că vorbim despre firme cu zece angajați sau organizații mari, cu sute de oameni. Programele de administrare personal sunt ideale pentru evidența salariaților și a colaboratorilor, mai ales că, în prezent, există foarte multe forme de contracte de muncă pentru care e nevoie de precizie și acuratețe în calcularea lunară a retribuțiilor.

Un soft de salarii de la ciel oferă eficiență ridicată în cadrul departamentului de resurse umane prin automatizarea activității, acces rapid la orice informație din baza de date, control total și monitorizarea atentă a operațiunilor de HR. Implementarea unui soft de salarizare oferă numeroase beneficii, printre care:

1. Economie de timp și costuri

Un sistem de gestiune a salariilor acoperă un volum mare de muncă, astfel că poate fi folosit de orice companie care vrea să-și automatizeze activitatea. Programul simplifică munca angajaților și, astfel, salvează timp pentru realizarea altor proiecte. Datorită funcțiilor sale specifice, softul rezolvă, în doar câteva minute, operațiuni și probleme complexe pentru care oamenii din departamentul HR ar consuma timp prețios și energie, dacă le-ar realiza prin metodele tradiționale.

De altfel, un proces de lucru îngreunat poate bloca activitatea unor angajați pentru mai multe zile, lucru ce, uneori, se poate traduce chiar prin întârzieri la plata salariilor sau depunerea declarațiilor firmei. Pe lângă reducerea timpilor de procesare și eliminarea acțiunilor repetitive, programul de gestiune a salariilor contribuie și la reducerea costurilor, întrucât nu mai este necesar ajutorul unei agenții externe sau al unei persoane specializate pentru administrarea salariilor. Softul poate fi utilizat și de un angajat mai puțin instruit, programul se adaptează nevoilor specifice fiecărei organizații în parte, iar, la nevoie, operatorul poate solicita asistență tehnică firmei care a creat programul.

2. Monitorizarea costului forței de muncă

Una dintre cheltuielile pe baza cărora antreprenorii iau decizii de business se referă la cele cu salariile angajaților. Prin intermediul unui program modern de salarizare, pot fi consultate rapoarte exacte și complexe referitoare la personal, statistici privind costurile cu angajații sau date ce evidențiază impactul modificării anumitor taxe și impozite salariale asupra performanțelor companiei. Toate aceste detalii ajută managerii să-și calculeze cât mai bine bugetele viitoare și să ia decizii corecte cu privire la administrarea eficientă a sumelor destinate plății angajaților.

3. Securitatea datelor și respectarea legislației

Siguranța datelor reprezintă unul dintre marile avantajele ale unui program de salarii. Toate informațiile sunt stocate în cloud și pot fi accesate chiar și de pe telefon, însă, doar de către persoanele autorizate. În contextul aplicării regulamentului privind protecția datelor personale la nivel european este extrem de important pentru toate firmele să securizeze detaliile referitoare la angajați. De asemenea, un soft de salarii permite actualizarea permanentă a celor mai noi prevederi în domeniu, funcție de schimbarea legislației, cum ar fi modificarea salariului minim pe economie sau a legislației muncii.

4. Gestionarea corectă a concediilor

Angajații departamentului de resurse umane se confruntă, adesea, cu dificultăți în privința calculului și administrării concediilor în cadrul firmei. Cu ajutorul unui soft de salarii se poate completa, foarte ușor, istoricul concediilor medicale și de odihnă sau se pot înregistra persoanele aflate în întreținere și coasigurații. Datorită tehnologiei moderne, companiile pot beneficia, prin intermediul softului, și de un calculator pentru concediu medical care facilitează stabilirea indemnizațiilor de asigurări sociale de sănătate, indiferent de tipul lor, codul concediului sau schimbările legislative.

Prin utilizarea unui program dedicat, firmele pot uita de problemele apărute din cauza gestionării incorecte a concediilor, de suprapuneri sau de neînregistrarea zilelor de concediu medical. Mai mult, managerii pot ști pe ce oameni se poate baza în fiecare zi și câte zile de concediu de odihnă mai are fiecare angajat în parte, informații ce le pot fi, cu ușurință, prezentate și salariaților.

5. Management complet de personal

Un program de salarii e soluția ideală pentru orice societate, pentru că are funcționalități extinse, ce permit gestionarea tuturor informațiilor legate de personal. Softul ajută la eliberarea rapidă a adeverințelor de venit sau pentru concedii medicale, emite „fluturași“ de salariu pentru fiecare persoană în parte, administrează bonurile-cadou, generează rapoarte specifice sau calculează salariile automat, funcție de anumite criterii.

Programul oferă control total prin adăugarea unor norme de lucru noi, pontaje, modele de contract, salariați ori puncte de lucru, alături de cele existente deja în aplicație. Poate fi utilizat de un număr nelimitat de companii sau utilizatori și elimină erorile prin procesarea automată a datelor.

Un soft de salarii aduce exactitate în calcule și eficientizează sarcinile legate de organizarea și verificarea remunerațiilor și a operațiunilor adiacente. Managementul personalului și salarizarea sunt esențiale pentru buna organizare a oricărei firme, însă corectitudinea datelor este absolut necesară pentru generarea de profit și realizarea unor economii financiare.

Sursa foto: picjumbo.com/businessman-ceo-making-a-phone-call-in-office/