Timisoara

5 beneficii ale consultațiilor medicale online

5 beneficii ale consultațiilor medicale online

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Apartine de
DWF
Vizualizari
183

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Odată cu evoluția tehnologiei, numeroase domenii au început să ofere și alternative online, de la cumpărături, la comenzi online direct de la restaurant sau chiar predarea cursurilor. Datorită numeroaselor beneficii pe care opțiunile online le oferă, domeniul medical a adoptat și el această tehnologie și a început să ofere mai multe servicii cum ar fi programări online sau chiar consultații.

Pentru a te ține la curent cu cele mai noi opțiuni pe care le ai la dispoziție, în continuarea acestui articol îți vom prezenta câteva avantaje ale consultațiilor medicale online, astfel încât tu să poți lua o decizie mai informată dacă dorești pe viitor să apelezi la ele sau nu.

5 beneficii ale consultațiilor medicale online

De la evitarea sălilor de așteptare la promptitudinea serviciilor și nu numai, consultații online oferă numeroase avantaje specifice, care nu pot fi obținute prin alte metode. Ca urmare, câteva dintre principalele beneficii ale acestui serviciu includ:

Evitarea deplasărilor

Unul dintre cele mai mari beneficii ale consultațiilor online este confortul și conveniența acestora. Dacă medicul tău de familie are cabinetul la mare distantă de casa ta, atunci știi probabil cât de greu este să planifici o zi întreagă după drumul pe care trebuie să îl faci până la medic și înapoi. Mai mult decât atât, dacă tu ești persoana care nu se simte bine atunci traficul și transportul dus-întors poate fi cu atât mai greu de efectuat și de îndurat. Prin folosirea consultațiilor online poți discuta cu medicul direct din confortul propriei case fără a mai fi nevoie de transport sau așteptare.

Evitarea sălilor de așteptare

Chiar dacă ai o programare stabilită deja la o anumită oră, de cele mai multe ori va trebui să aștepți mai mult din cauza unor situații neprevăzute care pot în cele din urmă decala orele stabilite. Din acest motiv majoritatea persoanelor tind să își organizeze ziua în funcție de consultația medicală deoarece trebuie să ia în considerare atât traficul menționat mai sus cât și timpul de așteptare. Această problemă poate fi rezolvată prin stabilirea unei consultații online care poate fi mult mai ușor de realizat, iar dacă există cumva cazul de amânare sau întârziere a programării inițiale, măcar aștepți la tine acasă.

Cheltuieli reduse

Fie că este vorba de banii dați pe combustibil, pe biletul de metrou sau autobuz, consultația medicală online te va putea salva de la anumite cheltuieli. Mai mult decât atât, pe lângă banii pierduți, trebuie să ținem cont și de timpul pierdut, care poate fi la fel de important pentru anumite persoane. Deoarece consultațiile online se pot realiza fie prin telefon fie prin calculator sau laptop, este foarte probabil ca măcar unul dintre aceste dispozitive să existe în majoritatea caselor, ceea ce înseamnă că nu există cheltuieli adiționale sau specifice pentru a putea opta pentru acest tip de consultații.

Perioadă mai lungă de disponibilitate

În funcție de clinica aleasă, este posibil ca serviciile de consultație online să fie disponibile până la ore târzii sau chiar non-stop. Acest beneficiu este foarte important deoarece accidentele sau afecțiunile nu apar doar în orele de lucru ale cabinetelor tradiționale, ceea ce înseamnă că nu trebuie să aștepți până a doua zi pentru a intra în legătură cu un medic specialist.

Eliminarea riscului de infectare

În timpul pandemiei COVID-19, consultațiile online și telemedicina au crescut în popularitate nu din cauza restricțiilor de deplasare (deoarece acestea permiteau totuși vizitarea cabinetelor medicale) ci din cauza riscului de infectare, care s-ar fi putut realiza fie în drum spre cabinet, fie în sala de așteptare. Dacă ești îngrijorată că te poți infecta cu anumite bacterii sau virusuri, sau crezi că îți poți agrava starea curentă de sănătate, atunci ar trebui să iei în considerare consultațiile online și să te programezi la clinicile care au suport pentru această platformă.

Toate aceste beneficii și multe altele pot fi obținute prin apelarea la consultațiile medicale online, multe cabinete și clinici din România oferind deja aceste servicii, cum ar fi de exemplu Cabinetul Getvig.Health sau poate chiar clinica de lângă tine. Interesează-te despre această opțiune și află cum poți fi consultată chiar din confortul propriei tale case.

Sursa foto: pexels.com/photo/people-on-a-video-call-4225920/