Timisoara

5 cele mai utile accesorii pentru vin

5 cele mai utile accesorii pentru vin

Detalii articol

Categorie
Articole / anunturi mancare si bautura
Modificat
acum 2 saptamani si 5 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
209

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Vinul este o băutură populară, pe care o beau milioane de oameni, din medii diferite. Chiar dacă nu ai nevoie de multe obiecte pentru a te bucura de băutura preferată, pentru o experiență cu adevărat plăcută îți trebuie câteva accesorii. Unele dintre ele sunt necesare pentru servire sau organizare, în timp ce altele ajută la păstrarea vinului în cea mai bună stare. Din fericire, orice iubitor al licorii lui Bachus își poate forma o colecție de accesorii de bază, datorită pieței bine dezvoltate și a prețurilor accesibile. Există, bineînțeles, și obiecte mai scumpe, care merită însă cheltuiala. În continuare, ți-am pregătit o listă cu 5 cele mai utile accesorii care te vor ajuta să te bucuri de vinurile preferate.

1. Cutie de lemn pentru vin

Alege din varietatea de accesorii pentru vin cutiile de lemn, care se dovedesc utile pentru menținerea sticlelor în condiții optime de temperatură, umiditate și luminozitate. Cutiile de lemn sunt ideale pentru transport, pentru că sunt fabricate din esențe tari și au sistem de închidere ermetică. De asemenea, sunt realizate cu atenție la detalii, astfel că pot fi oferite cadou. Există mai multe dimensiuni disponibile, în funcție de numărul de sticle. De obicei, cutiile sunt realizate pentru 1-4 recipiente.

2. Pahar de calitate

Paharele pentru vin trebuie să aibă o formă specială, mai largă în mijloc, pentru a facilita eliberarea aromelor. Pentru a putea admira culoarea și textura vinului, este nevoie de un picior lung și elegant. Cele mai bune pahare sunt cele de cristal, dar există și variante excelente din sticlă. Este important ca aceasta să nu altereze modul în care circulă lumina, pentru a nu afecta imaginea. De asemenea, trebuie să nu aibă granulații nedorite, asimetrii și să fie finisate perfect. Dacă bei afară și există riscul ca paharul să se spargă, poți achiziționa un pahar de policarbonat. Acestea sunt utile și în medii unde obiectele din sticlă sunt interzise, de exemplu la unele piscine. Rezistente și frumoase, acestea nu ar trebui să lipsească din setul de accesorii al oricărui pasionat.

3. Tirbușon

Pentru a desface repede și fără efort o sticlă de vin ai nevoie de un tirbușon bun. Există numeroase modele pe piață, de la cele clasice, la cele cu brațe și cele electronice. Este important să alegi unul din materiale rezistente, care are un sistem de acționare ergonomic. Dacă vrei ca tirbușonul să fie mai mult decât un obiect utilitar, alege unul realizat din materiale prețioase.

4. Frapieră

Frapiera este un accesoriu necesar esențial răcirea vinului și menținerea lui la temperatura potrivită. Există modele de dimensiuni diferite, în funcție de numărul de sticle de răcit. Și designul diferă, de la variante cu linii simple la variante cu ornamente și detalii lucrate atent. Pentru a evita accidentele, poți alege o frapieră din policarbonat, care are atât un aspect atractiv, cât și rezistență maximă la șocuri.

5. Decantor

Există prejudecata că decantorul este util doar pentru vinurile vechi. De fapt, băuturile foarte vechi nici nu trebuie decantate, pentru că aroma lor deja a slăbit în intensitate. În rest, toate vinurile, fie albe, roze sau roșii devin mai bune după ce s-au oxigenat într-un decantor aproximativ 30 de minute. Cu cât vinul este mai bogat în tanini și alcool, cu atât va deveni mai bun după decantare. Există diferite modele de decantoare, dar îți recomandăm unul robust, de preferință cu un design care permite curățarea în mașina de spălat vase. Există modele de acest tip realizate din cristal, sticlă obișnuită și chiar policarbonat.

Setul de accesorii pentru vin trebuie să cuprindă toate obiectele pe care ți le-am prezentat mai sus. Alege întotdeauna produse de calitate, dacă vrei să te bucuri cu adevărat de vinuri.

Sursa foto: pexels.com/photo/photo-of-man-holding-wine-bottle-3513203/