Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Simion Barnutiu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice, cazane lemne
https://euro-instal.ro

5 condimente pentru rețete chinezești cu gust autentic

5 condimente pentru rețete chinezești cu gust autentic

Detalii articol

Categorie
Articole mancare si bautura
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
453

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Mâncarea chinezească abundă în cantități mari de legume, orez, tăiței, carne suculentă, fructe de mare și desigur, ierburi, mirodenii și condimente care îți pot aduce în farfurie multe gusturi diferite, dar care se potrivesc atât de bine între ele: sărat, picant, acru, dulce și amar. Datorită ingredientelor sale, mâncarea chinezească este una dintre cele mai sănătoase din lume.

Așadar, daca ești atras de bucătăria chinezească și vrei să gătești câteva rețete chinezești, primul pas este să îți faci stocul de condimente și mirodenii. Află în continuare ce trebuie să pui pe lista ta de cumpărături.

Fulgi de ardei iute


Deși există peste 400 de soiuri de ardei iute, fulgii de ardei iute sunt produși de cele mai multe ori din ardeiul cayenne și pot înlocui cu succes sarea și piperul în procesul de gătit. De asemenea, mixul de fulgi de ardei iute poate conține și ardei gras, ardei jalapeno, ardei Sancho și ardei Fresno. Acest condiment este bogat în antioxidanți, fibre și conține vitaminele A, C și B6. Fulgii de ardei iute conțin o cantitate mare de capsaicină – substanța responsabilă de iuțeala ardeilor – și au o aromă puternică datorită diversității ardeilor folosiți. Așadar, atunci când gătești mâncare asiatică, nu uita să folosești fulgi de ardei iute.

Anason


Anasonul este un condiment de bază al bucătăriei chinezești. Este folosit de sine stătător dar și în componența mixului de de condimente chinezești cunoscut sub denumirea de 5 spices. Dacă restul lumii folosește anasonul mai mult în deserturi și băuturi, în China este adăugat și în rețete sărate, mai ales în cele cu carne, în supe și tocane. Are o aromă intens picantă, dar dulce, înțepătoare, caldă, asemănătoare celei de lemn-dulce. La gătit sunt folosite atât semințele de anason, cât și fructele sale care au denumirea de anason stelat. Contrar aparențelor, cele două variante de anason sunt diferite din punct de vedere culinar: semințele de anason au un gust mai puternic și o aromă aproape picantă, în timp ce anasonul stelat este mai subtil la gust.

Mix de 5 condimente chinezești (5 spices)


Chinezii au reușit să creeze un mix magic de condimente care cuprinde toate cele cinci gusturi - dulce, acru, amar, sărat și umami (gustul savorii) – și care conține anason stelat, cuișoare, scorțișoară chinezească, boabe de piper Sichuan și semințe de fenicul. Așadar, o picătură de 5 spices aduce mâncării un gust vibrant și o aromă incredibilă. Mixul de condimente poate fi adăugat în rețete asiatice complexe sau pur și simplu pentru a da gust și aromă orezului fiert. O alegere inedită este folosirea acestui mix în prăjituri și deserturi pentru a obține un gust neașteptat de delicios.

Curcuma/ Turmeric

Curcuma este o plantă înrudită cu ghimbirul, iar turmericul este o specie de curcuma din care se obține o pudră galben-portocalie, folosită pe post de condiment. Are un gust piperat și amar, care poate fi cu adevărat copleșitor, și este un condiment destul de comun în bucătăria indiană și un ingredient principal în pudra de curry. Deși este folosit cu precădere în preparatele indiene, turmericul dă gust și culoare și mâncărurilor chinezești. Spre exemplu, poate fi folosit alături de chimen, coriandru, stafide și caju pentru a condimenta orezul brun.

Piper Sichuan

Chiar dacă are această denumire, piperul Sichuan nu este piper la origine, ci reprezintă fructele unui frasin ce crește în regiunea chinezească Sichuan. Se distinge prin gustul său special, electrizant la propriu, deoarece produce o ușoară senzație de furnicătură și amorțeală atunci când este consumat. Acest fapt se datorează unei substanțe din piperul Sichuan numită hidroxi-alfa-sanshool care se atașasează de receptorii din limbă. Nu este la fel de iute ca piperul clasic, este ușor dulciu și are o aromă de lămâie. Piperul Sichuan este adăugat în multe preparate savuroase din carne cu legume la wok și în noodles (tăiței).

Așadar, după cum ți-ai dat seama, mâncarea chinezească are nevoie de multe tipuri de condimente pentru a fi cu adevărat autentică. Mai mult, aceste condimente au și numeroase beneficii pentru sănătate, ceea ce transformă preparatele chinezești în remedii pentru corp, dar și pentru suflet.

Sursa foto: freepik.com

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro