Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Calea Aradului

Euroinstal Timisoara - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro

5 investiții necesare pentru orice proprietar de restaurant

5 investiții necesare pentru orice proprietar de restaurant

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 2 ani si 7 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
455

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Să administrezi un restaurant și să activezi în industria HoReCa nu reprezintă un lucru atât de simplu pe cât pare la prima vedere. Chiar și atunci când ai o echipă pe care te poți baza, în calitate de proprietar trebuie să te asiguri că locația respectă toate reglementările în vigoare și că ține pasul cu noutățile de pe piață. Este important să cunoști foarte bine gusturile clienților, să știi cum să eficientizezi munca angajaților sau cum să te reinventezi constant, ca afacerea ta să meargă bine. Iar cum pentru rezultate optime ai nevoie și de resurse financiare, vezi mai departe ce trebuie faci pentru dezvoltarea și creșterea businessului tău:

1. Echiparea și dotarea corespunzătoare a bucătăriei


Ca să le oferi clienților tăi preparate culinare de excepție, îți trebuie și o bucătărie pe măsură. Fără îndoială, cu echipamentele potrivite, personalul va pregăti mâncăruri delicioase care să-i încânte pe oaspeții restaurantului. O bucătărie profesională se împarte în mai multe zone, iar fiecare trebuie utilată cu elemente specifice. Astfel, poate fi vorba despre bucătărie caldă, de unde nu lipsește cuptorul, bucătărie rece unde se amplasează obiectele frigorifice, zonă de spălare a vaselor, zonă de depozitare și spațiu pentru cofetărie, patiserie sau pizza.
Un alt aspect demn de luat în calcul la amenajarea bucătăriei ține de îndeplinirea prevederile legale. Pe lângă investițiile în echipamente specializate, este nevoie și de alte elemente. De exemplu, un separator de grăsimi de la Vodaland va fi util pentru respectarea obligațiilor privind condițiile de evacuare a apelor uzate.

2. Alegerea mobilierului și a decorațiunilor


Decorul și mobilierul restaurantului trebuie să fie în conformitate cu întreg conceptul afacerii tale. Este vital ca fiecare piesă utilizată pentru amenajarea locației să definească experiența pe care vrei să o oferi, serviciile și vibe-ul restaurantului. Așadar, investește în mobilier de înaltă calitate, confortabil și cu design funcțional. În plus, ia în calcul și buna distribuție a articolelor de mobilă pentru a avea suficient spațiu astfel încât ospătarii și clienții să se poată deplasa cu ușurință între mese.

3. Angajarea și formarea personalului


Comportamentul plăcut și amabil al angajaților reprezintă unul dintre punctele de atracție al restaurantului. Bucătarii, ospătarii, barmanii sau alți oameni din echipa ta pot fi cartea ta de vizită. Din acest motiv, ia în considerare angajarea unor persoane care să îndeplinească anumite cerințe de prezentare personală, responsabilitate și bune maniere. Totodată, ține cont de experiența candidaților și ocupă-te de pregătirea acestora astfel încât să-i poți transforma în adevărați ambasadori ai localului pe care îl deții.

4. Implementarea unui soft de gestiune


Pe lângă faptul că un restaurant digitalizat le oferă clienților o experiență plăcută și contribuie la creșterea imaginii, eficientizarea proceselor de lucru este absolut necesară în industria ospitalității. Un soft de gestiune poate răspunde tuturor cerințelor afacerii tale și te ajută să supraveghezi cu ușurință întreaga activitate, inclusiv stocurile, vânzările, stațiile de preparare sau instrumentele de fidelizare a clienților.

5. Crearea strategiei de marketing


Chiar dacă ai putea fi tentat să limitezi sau să amâni finanțarea strategiei de marketing, amintește-ți că ai nevoie să ajungi la publicul țintă. Un website, elemente grafice serioase și consistente, marketing prin intermediul rețelelor sociale ori derularea unor programe de atragere a clienților se pot dovedi unele dintre cele mai eficiente metode de creștere a vânzărilor.

Dacă vrei ca businessul tău să fie unul de succes, trebuie să fii mereu creativ și să investești în consolidarea poziției restaurantului pe piață. Orice lucru simplu poate influența decizia potențialilor clienți de a cumpăra serviciile pe care le oferi, așa că nu include în buget doar cheltuielile care fac localul să arate bine, ci și pe cele care îți pot asigura un flux continuu de oameni.

Sursa foto: images.unsplash.com/photo-1517248135467-4c7

Anunt Diamant Euroinstal - Giroc

Euroinstal Giroc - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro