Timisoara

5 locuri de vis în Transilvania pentru o vacanță de poveste

5 locuri de vis în Transilvania pentru o vacanță de poveste

Detalii

Categorie
Stiri Turism
Modificat
acum 1 an si 3 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
336

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Când vine vorba despre Transilvania și povești, cel mai des vei auzi, cu precădere de la străini, despre Contele Dracula și întreaga sa legendă explorată în volumul lui Bram Stoker. Pentru români, Transilvania este un tărâm de poveste, dar nu din cauza vampirilor, ci datorită peisajelor incredibile și destinațiilor turistice deosebit de atrăgătoare.

Caută o cazare premium în Transilvania, de lista cu obiective turistice ne ocupăm noi! Iată ce nu trebuie să lipsească de pe itinerariul tău:

Lacul Colibița

Localizat în Munții Călimani în județul Bistrița-Năsăud, Lacul Colibița este un lac artificial de acumulare, ce se întinde pe o suprafață de 270 ha. Are o lungime de 13 km și se situează la o altitudine de 900 de metri. Pe malul lacului vei descoperi stațiunea turistică Colibița, chiar între munții Bârgău și Călimani. Legendele din partea locului susțin faptul că pe fundul lacului încă se mai pot găsi rămășițele vechii biserici din Colibița, dar și o parte din casele scufundate. Chipurile, atunci când nivelul apei scade, se poate încă vedea crucea de pe biserică. Iubitorii de munte vor avea parte de mai multe activități, de exemplu excursii, plimbări cu sania sau drumeții.

Castelul Corvinilor

Că tot vorbeam despre Dracula în introducere, se spune că în Castelul Corvinilor din Hunedoara ar fi fost ținut prizonier Vlad Țepeș și acolo s-ar fi produs transformarea. Revenind la aspecte ceva mai realiste, acest castel medieval este unul dintre cele mai frumoase din Europa, construcție ce aparține lui Iancu de Hunedoara. Încă din secolul al XV-lea se leagă multe povestiri și legende de acest loc, inclusiv cea de mai sus. Este o destinație perfectă pentru cei care sunt pasionați de istorie și vor să trăiască măcar câteva momente învăluiți de o atmosferă medievală.

Castelul Bran

După ce am vorbit despre Dracula și despre Castelul Corvinilor, era absolut normal să menționăm și Branul. Situat foarte aproape de Brașov, la mai puțin de 30 de kilometri, castelul a fost construit pe o stâncă, un loc cheie din punct de vedere strategic. Aici vei descoperi muzeul Bran, pe toate cele patru etaje ale castelului. Vei putea admira în voie colecții de arme și armuri, ceramică, sau mobilier. Nu rata nici micul muzeu al satului din curtea castelului, unde te poți bucura de vederea caselor tradiționale din regiunea Rucăr-Bran.

Transfăgărășanul

Cunoscut mai ales de cei mai pasionați șoferi, acest drum este faimos atât la noi în țară, cât și peste hotare. Traversându-l te vei putea bucura nu doar de experiența condusului, ci și de o priveliște spectaculoasă asupra munților Făgăraș. Alte obiective turistice importante de pe această rută includ Bâlea Lac, Bâlea Cascadă sau Cetatea Poenari. Ia în calcul și faptul că poți traversa șoseaua cu mașina doar între 1 iulie și 31 octombrie.

Piața Sfatului din Brașov


Aici se organizau, pe vremuri, adică în Evul Mediu, târguri atât pentru negustorii români, cât și pentru sași sau pentru cei veniți din Ungaria. În piață se ajungea prin Strada Vămii, care acum se numește Mureșenilor, vămuirea mărfurilor fiind făcută chiar lângă stradă. Fiecare negustor își așeza marfa la Casa Sfatului din centrul pieței, în conformitate cu locurile indicate de către funcționarii orașului. De neratat sunt Biserica Neagră, Turnul Alb și Turnul Negru, Poarta Ecaterinei, poarta Șchei și bastioanele Fierarilor și Graft.

Ei bine, este România un loc de poveste, sau nu?

Sursa foto: unsplash.com/photos/Q-53dyUWRKA

Filtre

Destinatii oferite: Romania