Timisoara

5 lucruri esențiale pentru o vacanță reușită la munte

5 lucruri esențiale pentru o vacanță reușită la munte

Detalii articol

Categorie
Articole divertisment
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
614

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Dup ce stabilești o mică escapadă de weekend la munte cu cei dragi, vine momentul important al organizării bagajului. Atunci când mergi într-o vacanță prelungită la mare sau în străinătate, vei avea nevoie de un bagaj consistent, de sezon, în care să încapă cât mai multe haine și accesorii. În cazul unui weekend petrecut la munte, însă, te poți descurca și cu câteva lucruri esențiale. Află care sunt acestea, din articolul pe care ți l-am pregătit!

Ghete sau bocanci


Chiar dacă nu mergi la munte ca să faci alpinism, sigur nu o să te plimbi pe trasee - oricât ar fi ele de ușoare - încălțat cu pantofi cu toc sau sandale. Din acest motiv, din bagajul de munte nu trebuie să lipsească bocancii, care să-ți țină de cald și să te ajute să te deplasezi ușor, pe orice tip de drum. Poți opta pentru ghete de damă sau bocanci bărbătești de calitate, ce-ți vor asigura confortul de care ai nevoie. Ghetele sau bocancii nu doar că îți vor fi de folos într-o vacanță la munte, însă îi vei putea purta și iarna, în oraș, iar investiția ta într-o pereche de încălțăminte rezistentă își va merita toți banii!

Rucsac încăpător


Într-o vacanță la munte trebuie să pleci pregătit, de aceea ai nevoie de un rucsac în care să-ți așezi toate obiectele utile și să te deplasezi fără probleme, indiferent de traseu. Un rucsac încăpător nu îți trebuie doar atunci când ești un fan al alpinismului, ci în orice situație, așa că nu ezita să investești într-unul de calitate! Este recomandat să alegi un rucsac cu două bretele, astfel încât greutatea pe care o cari să fie împărțită în mod egal și să mergi cu ușurință, fără dureri de spate sau vreo senzație de disconfort.

Pelerină de ploaie


Pentru o vacanță reușită la munte vei avea nevoie și de o pelerină de ploaie. Vremea este schimbătoare în munți, și ultimul lucru pe care ți-l dorești este să răcești în concediu. O pelerină potrivită trebuie să fie ușoară și compactă, care să ocupe puțin spațiu, deoarece pe munte fiecare gram în plus contează. Poți folosi și o husă specială pentru transportul pelerinei, ca s-o găsești mai ușor în rucsac. Alege o pelerină lungă, cu glugă și cu arici de prindere sau cu elastic, care să te protejeze de ploaie din cap până în picioare.

Gadgeturi utile


Chiar dacă mergi în vacanță pentru a te deconecta de grijile de zi cu zi, nu e nevoie să te rupi complet de realitate. Pune în bagajul de munte și câteva gadgeturi utile, ce te vor ajuta în fiecare zi. Există riscul să te rătăcești și să rămâi fără baterie la telefon, de aceea e bine să iei cu tine și o tabletă care te va ajuta în astfel de situații. Bateria externă sau aparatul foto îți vor fi la fel de utile într-o vacanță la munte, de aceea nu trebuie să le uiți acasă.

Lucruri necesare pentru o vacanță cu cortul


Dacă urmează să pleci într-o vacanță la munte și intenționezi să stai cu cortul, vei avea nevoie și de următoarele obiecte și accesorii:

  • pături;
  • saci de dormit;
  • perne;
  • izopren;
  • lanternă și baterii;
  • un termos;
  • veselă de unică folosință;
  • scaune rabatabile;
  • mâncare proteică.

Greutatea bagajului contează extrem de mult atunci când mergi cu cortul, de aceea este recomandat că acesta să fie cât mai practic și să conțină doar lucrurile de care ai cu adevărat nevoie.