Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Calea Aradului

Euroinstal Timisoara - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro

5 lucruri pe care să le știi înainte de a-ți pune aparat dentar

5 lucruri pe care să le știi înainte de a-ți pune aparat dentar

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 11 luni si 4 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
701

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

În cazul în care analizezi opțiunea de a purta aparat dentar, este important să nu îți găsești false piedici. Purtarea aparatului dentar îți oferă la finalul tratamentului un zâmbet plin de încredere, aspect important atât în viața profesională, cât și în relația de cuplu. Este o investiție pe care o faci pentru toată viața. Prin urmare, dacă vrei să-ți îndrepți dantura, purtarea aparatului dentar te va ajuta să câștigi zâmbetul mult visat. În acest articol îți vom dezvălui 5 lucruri bine de știut înainte de a-ți pune aparatul dentar.

1. Extragerea dinților poate fi evitată

Dacă ai fost la un consult ortodontic și ți s-a spus că din cauza aglomerării majore a dinților va fi nevoie de extracția unor premolari sănătoși, cel mai probabil nu ai fost deloc încântat. Extracția se realizează pentru alinierea corespunzătoare a danturii și nu este o regulă a purtării aparatului dentar, depinde de severitatea cazului. Ceea ce este important să știi este că tehnologia a avansat și că există aparat dentar fără extracții. Se numește Damon și are un principiu diferit de funcționare. Este vorba de un sistem glisant care permite obținerea de spațiu în condiții fiziologice, fără a fi nevoie să se realizeze extracția vreunui dinte sănătos.

2. La finalul tratamentului vei purta un aparat de contenție

Aparatele dentare sunt eficiente și oferă rezultatele mult dorite. Trebuie să știi că odată cu momentul mult așteptat, ziua în care doctorul îți va da jos aparatul dentar, ți se vor oferi noi indicații pentru aparatul de contenție. Dar ce este acesta? Aparatul de contenție se poartă de regulă doar noaptea și arată ca o gutieră transparentă. Rolul lui este de a păstra rezultatele obținute în urma tratamentului cu aparatul dentar. Cunoscut și sub numele de retainer, aparatul de contenție trebuie purtat conform specificațiilor medicului. În felul acesta te asiguri că modul fericit în care s-au aliniat dinții tăi este un rezultat pentru totdeauna.

3. Igiena orală este foarte importantă

Cu un aparat dentar este necesar să acorzi mult mai multă atenție îngrijirii danturii. Va trebui să te speli pe dinți după fiecare masă, deoarece resturi de mâncare rămân cu ușurință blocate în aparat. Dar nu ai de ce să te sperii, fiindcă problema este rezolvată odată cu realizarea periajului. Ține cont că vei purta cu tine periuța și pasta de dinți, astfel încât să poți realiza periajul după masa de prânz.

4. Durata de purtare a aparatului diferă de la pacient la pacient

Cel mai probabil ești foarte curios să știi cât timp va trebui să porți aparatul dentar. Pentru acest lucru va trebui să îți faci o programare la un medic ortodont pentru o consultație. După o primă analiză medicul va ști să îți zică care este durata de tratament în situația ta. Prin urmare, aparatul dentar este purtat mai mult sau mai puțin în funcție de severitatea cazului. Dacă este vorba de ceva complex, poate fi o durată de peste un an și jumătate. Dar dacă din contră, este o situație minoră, atunci aparatul poate fi purtat în jur de 6 luni, până într-un an.

5. Alimentația nu îți va fi afectată

Nu trebuie să mănânci alimente moi. Un aparat dentar nu implică restricții alimentare. Astfel, nu ai de ce să îți faci griji că va trebui să renunți la ceva din ceea ce îți place. În plus, trebuie să știi că bracketurile aparatului dentar, fie ele din safir sau ceramică, nu se pătează. Ce îți va atrage atenția medicul este că va trebui să eviți guma de mestecat sau să nu muști dintr-un fruct tare, cum este mărul. Îl vei tăia în mici bucățele, evitând în felul acesta să nu riști dezlipirea unui bracket a aparatului dentar.

Sursa foto: universe.jumpstory.com

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal - Aeroterme si convectoare, Aparate de aer conditionat, Boilere, Calorifere, Cazane, Centrale termice, Panouri radiante, Panouri solare, Pompe de apă, hidrofoare, Pompe de caldura, Radiatoare, Sobe si seminee, Termostate, Tevi si robineti, Ventilatoare
https://euro-instal.ro