Timisoara

5 metode moderne de securizare a locuintei

5 metode moderne de securizare a locuintei

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 2 ani si 8 luni
Vizualizari
395

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Fie ca locuiesti la casa, fie ca locuiesti la bloc, securitatea casei tale ar trebui sa reprezinte o preocupare majora, pentru ca nu stii cand se poate intampla ca neprevazutul sa bata la usa. In acest sens, iata 5 solutii actuale care te pot ajuta sa ai mai multa grija de casa ta si sa ramai in permanenta conectat cu ceea ce se intampla acasa, chiar si atunci cand esti departe de aceasta.

Instalarea unui video interfon

Cele mai noi incidente care pun in pericol siguranta si sanatatea familiei (in special a batranilor care locuiesc singuri) aduc in atentia noastra prezenta unor persoane rau intentionate care pretind a fi reprezentati ai unor institutii cunoscute. Chiar daca autoritatile ne indeamna sa fim precauti atunci cand un necunoscut ne bate la usa, instalarea unor videointerfoane ne poate indica cine se afla cu adevarat in spatele usii.

Aceste interfoane cu imagine video au camere de luat vederi care afiseaza chipul persoanei de la usa, precum si microfon, prin intermediul caruia putem raspunde si solicita informatii suplimentare celor aflati dincolo de poarta/usa. Cele mai performante sisteme permit inclusiv inregistrarea si salvarea materialelor audio-video in memoria dispozitivului cu care sunt asociate si sunt prevazute cu sistem infrarosu pentru timp de noapte.

Instalarea camerelor de supraveghere

Camerele de supraveghere cu o rezolutie ridicata pot fi amplasate in jurul locuintei, dar si la interior, ajutandu-te sa fii la curent 24/7 cu siguranta casei tale. Ele se conecteaza la calculator si chiar la smartphone, oferindu-ti posibilitatea de a viziona locuinta oricand, chiar si atunci cand nu esti acasa. In cazul unor activitati suspecte, poti suna in timp util la autoritati pentru a solicita ajutor si a inregistra o sesizare suspecta in locatia casei tale. Apoi, spargatorii de case sunt mai putin tentati sa patrunda prin efractie intr-o locuinta supravegheata video, motiv pentru care orice persoana care isi doreste bunurile in siguranta ar trebui sa investeasca in echipamente moderne de securizare.

Dotarea locuintei cu sistem de acces electromagnetic

Sistemele clasice de acces, incuietorile traditionale, pot fi cu usurinta avariate si sparte de catre infractorii experimentati. Insa sistemele de acces moderne care permit deschiderea usilor prin cartele electromagnetice sunt mai dificil sau chiar imposibil de combatut.

Comanda electronica sau vocala pentru deschiderea portilor

Casele si vilele pot fi dotate cu porti ultramoderne prevazute cu comanda electronica si vocala, care permit accesul doar prin tastarea unui cod sau rostirea unei parole. Cele mai performante sisteme electronice de acces permit deblocarea cailor de acces cu amprenta sau tin cont de frecventa pe care o emite vocea, sistemul analizand si comparand vocea cu cea predefinita la instalarea portilor/a mecanismului inteligent de acces. In cazul nepotrivirilor sau a erorilor multiple de tastare, ele pot oferi optiunea de a reseta parola de acces prin smarphone sau pot trimite o notificare autoritatilor la depasirea numarului de incercari disponibile.

Utilizarea unor kit-uri de securizare cu senzori pentru detectarea miscarii


Kit-urile de securitate cu senzori sau camere cu senzori sunt o alta alternativa excelenta pentru securizarea locuintelor moderne. Senzorii pot detecta orice miscare suspecta din imprejurari si iti trimit o alerta sonora sau o notificare scrisa pe smartphone. Dezavantajul este ca echipamentele cu o acuratete foarte fina a miscarilor ar putea detecta o serie de factori ce nu reprezinta cu adevarat un pericol, contribuind in mod inutil la instalarea senzatiei de panica.

Metodele moderne de securizare prevad instalarea unor echipamente si accesorii care pot contribui in mod semnificativ la protejarea locuintei tale chiar si atunci cand nu esti acasa. Daca pleci in concediu sau ramai acasa, este important sa fii in siguranta, iar aceste metode iti ofera exact acest lucru, fara ca tu sa depui prea multe eforturi.

Sursa foto: unsplash.com/photos/IJkSskfEqrM