Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Giroc

Euroinstal Giroc - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro

5 modalități de a manageria cheltuielile

5 modalități de a manageria cheltuielile

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
634

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Gestionarea cheltuielilor reprezintă o realitate a vieții noastre cotidiene. Modul în care folosim resursele personale contribuie la bunăstarea, prosperitatea și echilibrul financiar al prezentului și viitorului fiecăruia dintre noi. Potrivit studiilor, peste 60% dintre oameni nu fac decât o socoteală parțială a cheltuielilor sau deloc, însă administrarea câștigurilor și eficientizarea costurilor ar trebuie să fie un element activ în comportamentul oricărei persoane.

Uneori, nu știi cum să te descurci atunci când ai nevoie de bani până la salariu, iar în alte cazuri utilizezi finanțele personale pe lucruri inutile în loc să faci economii. Dacă nu știi cum să-ți gestionezi corect cheltuielile, descoperă în acest articol câteva modalități care te vor ajuta să te organizezi mai bine.

1. Stabilește un buget de venituri și cheltuieli

Înainte de a afla pe ce anume se duc banii, este important să știi care sunt câștigurile tale reale din fiecare lună. În acest sens, cel mai simplu e să îți creezi un buget personal ca să determini situația ta financiară, cum poți să-ți prioritizezi costurile, să elimini cheltuielile neproductive și să-ți consolidezi în același timp și un fond de rezervă pentru situațiile neprevăzute. Folosindu-te de o metodă prin care să îți redirecționezi banii către cheltuieli fixe, cheltuieli variabile și economii, după modelul 50/30/20 sau 65/35/5, vei conștientiza adevărata valoare a banilor.

2. Achită facturile la timp

Dacă ajungi să acumulezi restanțe la facturile de utilități îți va fi foarte greu să te redresezi. Datoriile tale vor crește de la o lună la alta pentru că sunt adăugate și penalități de întârziere, iar în anumite cazuri poți ajunge să ți se sisteze alimentarea cu gaze sau apă, de exemplu, și să plătești apoi mult mai mult și pentru redeschidere. Ca să nu întâmpini nici un fel de probleme cu furnizorii de servicii și să îți manageriezi cheltuielile cât mai ușor, achită-ți întotdeauna facturile la timp. Chiar dacă nu ți-ai stabilit un buget de venituri și cheltuieli, fă-ți un obicei de a plăti utilitățile chiar imediat după ce ai încasat salariul.

3. Renunță la cheltuielile exagerate

Fiecare persoană are tendința de a cumpăra mai mult decât are nevoie în realitate. Pentru a evita cheltuielile inutile, mergi la supermarket cu o listă bine pusă la punct. În acest fel, nu vei achiziționa decât produsele menționate de acasă, fără alte cumpărături de ultim moment. În situația în care nu reușești să respecți acest lucru, adoptă o altă variantă pentru eliminarea cheltuielilor exagerate. Pleacă de acasă cu o sumă fixă de bani și limitează-te doar la ceea ce îți permiți să cumperi. Cu siguranță nu ai cum să dai greș cu o asemenea strategie!

4. Închiriază în loc să cumperi

Cu toate că este mai puțin popular la noi în țară, serviciul închirierilor este des folosit în alte zone pentru foarte multe bunuri sau servicii. În cazul multor persoane este vorba doar despre un factor psihologic prin care își doresc să devină proprietarii unor lucruri pe care ulterior nu le mai folosesc. Ca să eviți costurile costurile inutile, mergi pe varianta închirierii oricând ai această posibilitate, de exemplu închiriază o bormașină în loc să cumperi una nouă sau împrumută contra cost schiurile când mergi în vacanța de iarnă.

5. Încearcă să faci economii

Fără să renunți la stilul tău de viață și să te sacrifici prea mult, încearcă să găsești variante prin care să economisești. Este foarte important să ai un fond de rezervă pentru situațiile de urgență ca să nu pui presiune pe bugetul tău din cauza unor cheltuieli neprevăzute. În acest sens, găsește o modalitate să reduci consumul de apă, gaze sau curent electric, renegociază abonamentele la internet și telefonie mobilă, vânează reducerile sau pune deoparte în fiecare lună un anumit procent fix din salariu. Indiferent de modul în care reușești să salvezi ceva bani nu uita că, în timp, poți strânge o sumă considerabilă de care să te folosești dacă ajungi în impas.

Ia în considerare faptul că banii au valoare și muncești ca să îi obții, de aceea trebuie utilizați în mod corect. Administrarea cheltuielilor este o responsabilitate serioasă, însă pe măsură ce reușești să-ți gestionezi mai bine veniturile, o să observi că comportamentul tău financiar se va schimba considerabil.

Sursa foto: pixabay.com/photos/coins-calculator-budget-1015125/

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii