Timisoara

5 motive pentru care să porți ochelari de soare iarna

5 motive pentru care să porți ochelari de soare iarna

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 3 ani si 1 luna
Apartine de
DWF
Vizualizari
462

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Specialiștii afirmă că iarna ne expunem ochii la un pericol dublu. Prima amenințare este reprezentată de soare, iar cea de-a doua de reflexia razelor UV în ochi, din cauza zăpezii care acționează precum o oglindă. De aceea, iarna trebuie să acordăm atenție sporită protecției ochilor. Iată care sunt motivele pentru care trebuie să porți ochelari de soare în anotimpul de iarnă.

1. Îți protejezi ochii de razele UV
Razele UV prea puternice pot provoca înroșirea ochilor, usturimea și lăcrimarea acestora. Deși aceste simptome dispar în câteva zile, pe termen lung ar putea reprezenta un factor de risc important pentru unele afecțiuni.

Expunerea ochilor la razele ultraviolete favorizează apariția unor afecțiuni oculare, cum ar fi cataracta și degenerescența maculară legată de vârstă. Aceste afecțiuni prezintă un risc ridicat de pierdere a vederii. Pericolul este chiar mai mare atunci când razele soarelui fac ca zăpada să strălucească.

Ochelarii de soare de calitate blochează în totalitate razele UV. Astfel, aceștia protejează atât ochii, cât și pielea din jurul acestora, ceea ce previne apariția prematură a ridurilor – vezi aici prețuri mici la ochelari de soare.

2. Îți protejezi ochii de vânt și praf
Ochelarii de soare reprezintă o barieră între ochi și vânt, dar și de particulele vehiculate de acesta. Există modele de ochelari de soare ale căror rame se fixează pe zona din jurul ochilor, astfel încât particulele nu pot ajunge la ochi din nicio parte. Astfel, este prevenită uscarea ochilor sau a lentilelor de contact, dar și iritațiile la nivelul corneei.

3. Ochelarii de soare te ajută să vezi mai bine
Atunci când razele directe ale soarelui se reflectă în zăpada de pe sol, aceasta capătă o strălucire deranjantă. Dacă suferi deja de sensibilitate la lumină, zăpada strălucitoare este și mai supărătoare. Atunci când ochiul nu se poate adapta, strângem involuntar din ochi și nu mai putem vedea aproape nimic. Acest lucru este periculos în anumite situații precum: conducerea unui autovehicul, schiatul sau mersul cu snowmobilul.

Pentru o vedere optimă, ochii au nevoie de o anumită cantitate de lumină. Atât lumina prea slabă, cât și cea prea puternică au efecte nedorite asupra vederii și reduc acuitatea vizuală. Încordarea pleoapelor nu ajută întotdeauna la optimizarea vederii, mai ales dacă este vorba de o lumină foarte puternică.

În condiții de lumină excesivă, ochelarii de soare au rolul de a normaliza nivelul cantității de lumină care ajunge la retină, astfel încât să avem o vedere optimă. Ochelarii de soare polarizați, de calitate, ajută la reducerea efectului luminii puternice asupra ochilor, iar timpul petrecut în lumina soarelui va deveni mai plăcut.

4. Ochelarii de soare reduc durerile de cap
Ochiul are capacitatea de a se adapta la lumină sau întuneric. Pupila se dilată la lumină slabă, pentru a îmbunătăți vederea și se contractă, pentru a reduce cantitatea de lumină care ajunge la retină. La lumină foarte puternică, pupila nu se poate contracta destul de mult încât să putem vedea fără efort. De aceea, impulsul natural este de a încorda ochii. Toate aceste lucruri obosesc ochii, ceea ce duce la apariția durerilor de cap.

Ochelarii de soare reduc cantitatea de lumină care ajunge la retină și, în acest mod, reduc oboseala ochilor și efectele adverse ale sensibilității la lumină.

5. Ochelarii de soare sunt un accesoriu de bun gust
Dacă până acum te gândeai că anotimpul de iarnă te obligă să te îmbraci plictisitor și să te încarci cu fulare, căciuli și geci groase, află că ochelarii de soare pot transforma întreaga vestimentație. Ochelarii de soare sunt, înainte de toate, un accesoriu care transformă aproape orice outfit într-unul cu stil. Așadar, anotimpul de iarnă nu te va împiedica să arăți bine.

În concluzie, ochelarii de soare sunt necesari și pe timpul iernii, pentru o protecție eficientă a ochilor, dar și pentru evitarea accidentelor. Iar în plus, aceștia îmbunătățesc aspectul estetic.

Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/fata-model-blonda-ochelari-de-soare-2624895/