Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal - Aeroterme si convectoare, Aparate de aer conditionat, Boilere, Calorifere, Cazane, Centrale termice, Panouri radiante, Panouri solare, Pompe de apă, hidrofoare, Pompe de caldura, Radiatoare, Sobe si seminee, Termostate, Tevi si robineti, Ventilatoare
https://euro-instal.ro

5 pași pentru echiparea corespunzătoare a mașinii, în sezonul rece

5 pași pentru echiparea corespunzătoare a mașinii, în sezonul rece

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
433

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Sezonul rece bate la ușă, iar orice șofer conștiincios știe că a venit momentul să-și pregătească mașina pentru iarnă. Chiar și unui șofer cu zeci de ani de experiență în spate i se poate întâmpla să-i scape un anumit detaliu. Îți reamintim care sunt principalele operațiuni pe care trebuie să le faci, pentru ca mașina ta să fie pregătită pentru iarnă.

Montează cauciucurile de iarnă

Este regula de care țin cont majoritatea șoferilor, poate și pentru că echiparea mașinii cu cauciucuri de iarnă este obligatorie prin lege, în sezonul rece. Deși legea prevede acest lucru doar în condițiile în care carosabilul acoperit cu zăpadă, gheață sau polei, însă n-ai vrea să fii luat prin surprindere, în timp ce mașina încă are cauciucurile de vară. Nu aștepta să cadă prima zăpada pentru a-ți monta cauciucurile de iarnă, pentru că vei avea nevoie de acestea chiar și dacă se anunță o iarnă fără ninsori!

Bateria uzată

Dacă acumulatorul mașinii dă semne de slăbiciune, apropierea iernii este momentul cel mai potrivit pentru a-l înlocui cu unul nou. Se știe că, în condiții de temperaturi scăzute, bateria mașinii se poate descărca mai ușor, iar acest risc crește cu cât este mai uzată. Dacă se încarcă prea greu sau se descarcă rapid, acumulatorul trebuie schimbat cât mai curând, altfel ai slabe șanse să treci cu el prin iarnă. Nu vei putea porni mașina dimineața, dacă bateria va fi complet descărcată din cauza frigului.

Covorașe auto


Umezeala și noroiul sunt caracteristice sezonului rece, care dau bătăi de cap oricărui șofer ce ține la curățenia mașinii. Purtate pe tălpile încălțărilor, noroiul de pe trotuare și apa din bălți pot ajunge cu ușurință pe podeaua mașinii tale. Covorașele auto Ford rețin praful, noroiul și apa, împiedicându-le să ajungă în pardoseala mașinii, și se curăța ușor. Cu timpul, covorașele se uzează, așa că recomandat să le schimbi cu altele noi, înainte de a intra în sezonul rece.

Lichid de parbriz, rezistent la îngheț

În sezonul rece vei folosi mai mult instalația pentru spălarea parbrizului, pentru a curăța stropii de noroi aruncați de pe roțile vehiculelor care circulă în fața ta. Așadar, trebuie să îți umpli rezervorul pentru lichid, însă folosind o soluție rezistentă la îngheț. Apa sau alt lichid pentru vară îngheață ușor pe timpul iernii, iar dacă se întâmplă asta, vasul și conductele instalației de spălare pot crăpa. Asigură-te că lamelele ștergătoarelor sunt în stare bună, iar dacă nu, înlocuiește-le.

Completează nivelul celorlalte lichide


Nu doar lichidul de parbriz este important în sezonul rece. Trebuie să te asiguri că lichidul de transmisie și uleiul pentru cutia de viteze sunt la nivelul optim, înainte de răcirea vremii, și că nu și-au depășit perioada de utilizare. Uleiul devine mai vâscos la temperaturi scăzute, așa că trebuie să îi verifici nivelul după ce rulezi 15-20 de kilometri cu mașina, după care să aștepți câteva minute. Trebuie verificat și nivelul lichidului de răcire, care se completează cu antigel, dacă este cazul. De asemenea, în sezonul rece este recomandat ca rezervorul de combustibil să fie mai plin, pentru a se evita formarea brumei pe pereți interiori ai acestuia.

Pentru a evita aglomerația de la service-uri și vulcanizări, îți mai recomandăm să începi din timp aceste pregătiri, și să nu lași totul pe ultima sută de metri.

Sursa foto: unsplash.com/photos/yVN_pjkCc3I

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii