Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Sever Bocu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice
https://euro-instal.ro

5 sfaturi ca să depășești situații legate de un credit cu istoric negativ

5 sfaturi ca să depășești situații legate de un credit cu istoric negativ

Detalii stire

Categorie
Stiri editorial
Modificat
acum 6 luni si 1 zi
Apartine de
Danco Vision
Vizualizari
212

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Obținerea unui credit poate fi o sarcină dificilă, mai ales dacă în spate există situația în care ai avut un credit cu istoric negativ. În cele mai dese cazuri cererea ta de credit va fi respinsă. Cu toate acestea, prezența istoricului negativ in dosarul tău la birou de credit poate fi remediată urmând o serie de sfaturi.

1. Evită sub orice forma apariția restanțelor la contractul tău de credit


O planificare financiară atentă și o gestionare prudentă a banilor tăi te pot ajuta să eviți să te nimerești în situația de istoricul negativ. Creează-ți un buget lunar și asigură-te că ai o rezervă de bani pentru situații neprevăzute.

2. Dacă ai temporar nu poți plăti ratele la credit, negociază cu creditorul amânarea plății


Chiar dacă întâmpini dificultăți financiare, ai pierdut jobul, ai avut o alta urgența financiară care ți-a data peste cap cheltuielile planificate, mergi la banca, informeaz-o despre problemele apărute în viața ta și negociază amânarea la plata ratelor. Exista probabilitatea destul de mare ca instituția financiara, care ti-a oferit creditul, va veni în întâmpinarea solicitărilor tale și va revizui graficul de achitare a ratelor lunare. In final, plățile tale la credit nu mai sun restante, ci amânate prin contract, respectiv nu poți fi înregistrat la Biroul de Credit.

2. Analizează ofertele instituțiilor financiare, caută pe cei care oferă creditele persoanelor cu un credit cu istoric negativ


Dacă ești înregistrat deja la Birou de Credit cu întârzieri și restanțe la alte credite șansele tale să fii aprobat pentru un credit nou sunt destul de slabe, insă nu sunt zero. Dacă ai nevoie de un credit și ai un istoric negativ, este esențial să analizezi ofertele de la diferite bănci sau instituții financiare non-bancare. Există instituții financiare care pot aproba credite persoanelor cu un istoric de credit negativ, dar cu condiții variabile. Cercetează piața și alege oferta care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

3. Aplică pentru un credit de o valoare mică


Chiar dacă ți s-a întâmplat să fii înregistrat la Birou de Credit ca persoana cu istoricul negativ, poți să încerci să soliciți un credit de o valoare foarte mică. De exemplu 500 sau 600 lei. Rambursează acest credit la timp și în final ultimul credit cu istoricul pozitiv va fi cel care apare la Biroul de Credit. Respectiv când vei avea nevoie de o suma mai mare pentru un proiect mai important nu vei mai fi clasificat ca o persoana cu credit cu istoric negativ, vei fi înregistrat cu istoric pozitiv.

5. Îmbunătățește-ți scorul de credit pentru a spori șansele de a obține un credit cu istoric negativ


Chiar dacă ai avut în trecut probleme legate de credite, nu înseamnă că situația ta financiară nu poate fi îmbunătățită. O strategie eficientă este să lucrezi la creșterea scorului tău de credit. Contează mult profilul și comportamentul tău financiar în viața de zi cu zi. Scorul tău de credit poate crește dacă ai un job bun și constant, dacă ai avut evenimente de creștere a salariului, daca îți plătești la timp facturile cu utilități, daca creditul problematic din trecut este în final achitat pe deplin, etc. De asemenea, verifică-ți raportul de credit pentru a te asigura că nu există erori care să îți afecteze scorul.

În concluzie, a avea un credit cu istoric negativ nu este o tragedie, dar poate complica semnificativ procesul de obținere a unui nou credit. Cu toate acestea, situația legată de un credit cu istoric negativ poate fi depășită prin înlocuirea istoriei negative cu una pozitiva sau prin comportamentul financiar responsabil.

Anunt Diamant Euroinstal - Simion Barnutiu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice, cazane lemne
https://euro-instal.ro