Timisoara

5 sfaturi despre cum poate costumul de baie

5 sfaturi despre cum poate costumul de baie

Detalii stire

Categorie
Stiri Comert
Modificat
acum 5 luni si 3 saptamani
Vizualizari
493

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pentru ca un costum de baie să reziste mai mult timp, are nevoie de îngrijiri speciale. Aceasta este singura modalitate de a vă asigura că roșul nu va deveni un roz decolorat în timp și că modelul mărimea S nu va deveni treptat L. Vă vom sfătui cum să aveți grijă de costumul de baie, astfel încât să dureze cât mai mult posibil.

Spălați-l imediat după cumpărare

Prima îngrijire a unui costum de baie începe înainte de prima purtare. Deoarece îl veți purta direct pe corp, din motive igienice, este indicat să curățați noul costum de baie de toate impuritățile vizibile și microscopice care s-ar putea să fi aderat la acesta în timpul depozitării sau transportului. Înainte de a folosi costumul de baie pentru prima dată, înmuiați-l în apă călduță (aprox. 30°C), adăugați detergent ușor sau săpun neutru și spălați-l. Nu strângeți costumul de baie, stoarceți ușor excesul de apă și lăsați-l să se usuce liber. Când îi va sosi timpul, puteți fi sigură că e curat și gata de acțiune.

Clătiți-l după fiecare utilizare

Oriunde veți face baie, spălați din nou costumul de baie în apă călduță cu un detergent ușor după fiecare utilizare. Abia atunci va arăta ca nou pentru mai mult timp. Nu-l uscați în lumina directă a soarelui, care poate provoca estomparea culorilor, ci mai degrabă lăsați-l să se usuce liber, agățat la umbră. Expunerea prelungită la apa de piscină cu clor sau la apa de mare sărată poate provoca pierderea treptată a culorii și elasticității costumului dumneavoastră. Elastanul, care este o componentă a costumelor de baie, nu este deloc benefic pentru piscinele clorinate. Cu toate acestea, structura și culoarea costumului de baie pot fi, de asemenea, perturbate de o baie în izvoarele termale, care tind să aibă o temperatură mai ridicată, sau de o baie de noroi.

Nu-l lăsați să se aburească


Nu lăsați costumele de baie umede în stare de rulare sau pungă de plastic. Dacă uitați de ele, ceea ce se poate întâmpla destul de ușor, acestea se pot aburi și astfel se pot deteriora. Este ideal să înfășurați costumul de baie într-un prosop pe drumul de la piscină sau de la plajă, să-l clătiți imediat după întoarcere și să-l uscați. De asemenea, puteți cumpăra o geantă specială, impermeabilă, pentru depozitarea costumelor de baie umede.

De obicei are în interior un material cauciucat, care ajută costumul de baie să nu umezească întregul conținut al sacului de plajă. Dar nu depozitați costume de baie umede în aceasta mai mult decât este necesar, deoarece materialul lor trebuie să se usuce la aer. Veți aprecia geanta, de exemplu, și pe drum, când o veți putea umple cu costumul de baie uscat și alte lucruri utile pentru plajă.

Folosiți un program delicat pentru spălare

Dacă nu doriți să spălați costumul de baie de mână sau simțiți că are nevoie de o curățare mai amănunțită, îl puteți spăla în mașina de spălat. Pentru spălare, utilizați un detergent ușor și în mod ideal lichid și omiteți balsamul sau alte balsamuri care ar putea deteriora structura țesăturii. Așezați costumul de baie în punga de spălat pentru a preveni deteriorarea și setați mașina de spălat la un program de spălare delicat.

Uscați costumul de baie la aer. Puteți fi sigură că își va păstra forma și calitatea materialului. Nu este recomandat uscătorul, deoarece temperatura ridicată determină întinderea fibrelor elastice, așa că v-ați putea aștepta la o surpriză neplăcută după ciclul de uscare. Așadar, dacă vă spălați și uscați ușor costumul de baie, vă puteți bucura de acesta pentru mai multe sezoane.

Eliminați riscul de deteriorare

Chiar dacă aveți grijă de costumul de baie conform regulilor, puteți plăti suplimentar pentru sursele de deteriorare mecanică. Prin urmare, aveți grijă la pietrele de pe nisip și plaje stâncoase sau suprafața aspră a unui tobogan de apă care vă poate deteriora costumul de baie. Un risc potențial pentru costumele de baie sunt și unele bijuterii, pe care le puteți pierde cu ușurință în timpul distracției în apă. Costumele de baie nu sunt bune pentru transpirația corporală sau protecția solară. În loc de o cremă sau ulei care poate unge costumul de baie, folosiți protecție solară ușoară și purtați costumul de baie numai după ce crema a fost absorbită.

Acum știți cum să aveți grijă de un . Dacă sunteți în căutarea unui nou model cu care să vă răsfățați, consultați oferta de costume de baie din magazinul online Astratex.ro. Oferă sute de costume de baie pentru femei, bărbați și copii, dintre care cu siguranță va veți alege preferatul.