Timisoara

5 sfaturi pentru amenajarea dormitorului în stil clasic

5 sfaturi pentru amenajarea dormitorului în stil clasic

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 1 luna si 4 zile
Vizualizari
123

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Un dormitor în stil clasic este unul atemporal și plin de elegantă. Acest lucru se datorează faptului că oricât timp ar trece, acest stil nu se demodează niciodată. De un dormitor mobilat în stil clasic nu te vei plictisi niciodată, pentu că acesta nu respectă trendurile, ci mizează pe regulile eleganței și al bunului gust.

Pentru a te bucură de un astfel de design, urmează câteva sfătui oferite de specialisti în domeniu. Simetria are rolul de a armoniza piesele de mobilier cu celelalte detalii și accesorii specifice aceluiași stil. Alege noptiere identice pe care să le așezi simetric de o parte si de alta a patului. Totodată, trebuie să ai în vedere o regulă de aur a acestui stil: așează întotdeauna patul în mijlocul încăperii.

Alege textile de calitate

Un dormitor amenajat în stil clasic este opulent și luxos, iar asta se datorează materialelor de calitate pe care le folosești în amenajarea lui. Alege mobilier din lemn masiv, de calitate, specific stilului clasic. În privința textilelor, acestea trebuie să întrunească același standard de calitate. Pentu pat optează pentru lenjerii de pat la comandă, de la Cnchome.ro. Bumbacul, materialul din care sunt realizate și aspectul maiestos, plus confortul ridicat pe care ți-l oferă le fac să fie perfecte si sa se integreze perfect în întreaga imagine.

Ai grijă la culori

Paleta de coluri în stilul clasic este una caldă și naturală. Printre principalele recomandări se află culorile calde, pastelate, precum nuanțele de bej sau alb. Accentele de culoare sunt redate de nuanțe precum vișiniu, albastru închis, auriu sau argintiu. Toate aceste culori denotă elegantă și se îmbină în mod armonios cu piesele din dormitor.

Iluminatul

Lumina naturală mărește vizual orice încăpere și este întotdeauna binevenită. Stilul clasic este definit de ferestre mari care permit luminii naturale să pătrundă în camera. În lipsa ei, folosește veioze pentru noptiere așezate strategic. De asemnea, sunt preferate candelabrele și lămpile din material textil, culorile deschise în tonuri calde, covoarele mari așezate sub pat, dar și tablourile sau oglinzile supradimensionate. Pentru un decor armonios, e de preferat ca materialele textile să aibă nuanțe sau imprimeuri asemănătoare.

Nu uită de detalii

Un dormitor clasic are un farmec special datorită detaliilor. Mobilierul este prevăzut cu detalii lucrate migălos în lemnul masiv, cu accente aurii și argintii care reușesc să inspire ideea de elegantă. Nici candelabrele nu sunt mai prejos, acestea fiind masive, impunătoare și cu multe detalii. Pentru pereți alege câteva tablouri care imită picturile clasice. De asemenea, acestea trebuie să aibă rame bogate în detalii, care vor completa perfect designul întregii camera.

Relaxeaza-te într-un dormitor creat dupa preferintele tale.