Timisoara

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com

6 criterii pentru alegerea ușilor de interior

6 criterii pentru alegerea ușilor de interior

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
509

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Ușile de interior au atât rol funcțional, cât și estetic, fiind un element important al locuinței tale. De aceea, ele trebuie alese cu atenție, ținându-se cont de câteva criterii de baza.

1. Mărimea fiecărei încăperi

Dacă spațiul este mic, ori camera nu este foarte luminată, poți opta pentru o ușă din sticlă, ori una cu inserții din sticlă. O altă soluție o reprezintă ușile în culori deschise, care măresc vizual încăperea și o fac mai luminoasă. Dacă spațiul nu este o problemă, poți alege orice model de ușă de interior.

2. Izolare fonică și termică

Alege uși de interior care asigură o bună izolare termică și fonică. Pentru că o ușă să izoleze termic cât mai bine spațiul încăperilor, este nevoie ca grosimea acesteia să fie de cel puțin 40 mm. Pentru o bună izolare fonică, vei avea nevoie de o ușă cu minim 28 db, compusă dintr-un panou HDF, panou tubular, lemn masiv, ori stratificat. Fagurele de carton nu va izola fonic încăperea.

3. Designul locuinței

Alege o ușă care să fie potrivită cu design-ului locuinței. Gândește-te dacă vrei ca toate ușile de interior să aibă aceeași culoare și dacă îți dorești ca acestea să iasă în evidență ca elemente de sine stătătoare sau nu. Dacă decorul casei este gândit într-un stil minimalist, atunci alege uși foarte simple. Dacă designul este unul clasic, atunci poți să optezi pentru uși mai deosebite, fără a fi, însă, încărcate.

4. Tocărie și accesorii

Ai grijă ca tocăria ușilor să fie construită din materiale de calitate, nedeformabile și rezistente. De asemenea, balamalele este recomandat să fie cu prindere în cel puțin 3 puncte: una pe blatul ușii și 2 pe tocul acesteia.

5. Finisaje și culori

Atunci când alegi culorile ușilor, ține cont de nuanțele pardoselilor și a mobilei din casă. Poți opta pentru uși de interior de aceeași culoare, ori în nuanțe ușor contrastante, care să creeze un aspect plăcut. Ușile albe sau în tonuri pale se potrivesc unui parchet deschis la culoare (de exemplu stejar deschis), unei încăperi decorate în stil modern ori minimalist. Dacă parchetul are o culoare naturală, poți alege și ușile maro închis. Pentru pardoselile cu nuanțe de roșcat, este recomandat ca și ușile să aibă accente asemănătoare - ca atare, în acest caz este bine să se evite ușile de culoare nucului. Ușile de interior cu tăblii și decupaje de sticlă (încadramente cu frezări decorative), în culori închise sunt potrivite stilului clasic.

6. Materiale

Ușile de interior pot fi fabricate din lemn masiv dau din materiale compozite, precum HDF-ul, PAL-ul, ori MDF-ul. Mai există pe piață și uși celulare din carton. Cele din lemn masiv sunt foarte durabile și rezistente, având un aspect plăcut, indiferent de stilul încăperii. Este impotant ca lemnul să fie perfect uscat pentru ca ușile să nu prezinte, în timp, imperfecțiuni. Ușile din PAL, HDF și MDS sunt mai ușoare, au un aspect plăcut, pot fi montate cu ușurință și sunt disponibile într-o varietate de culori. Acestea nu pot, însă, fi retușate la fel de simplu precum cele din lemn masiv. Ușile celulare au un aspect plăcut, însă durata lor de viață este mai scurtă decât cea a ușilor din lemn masiv sau compozit.

Cei de la MatHaus au uși de interior din diferite materiale, culori, dimensiuni și modele, pe care le comanzi online și le primești la orice adresă din România. Astfel, nu mai pierzi timpul cu drumul până la magazin.

Sursa foto: pixabay.com/illustrations/window-door-wall-room-entrance-5142742/