Timisoara

6 metode pentru a scăpa de stres și a te relaxa la muncă – Ce trebuie să faci?

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 3 ani si 5 luni
Vizualizari
781

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Foarte mulți oameni suferă de stres la locul de muncă sau din cauza unor probleme pe care le au acasă. Unii lucrează chiar și 16 ore pe zi și de aceea ajung să se îmbolnăvească din cauza oboselii și a stresului. Află în acest articol cum se poate scăpa rapid de stres, cât de important este să știi să te liniștești și să te relaxezi puțin la muncă.

1. Cea mai simplă metodă de reducerea stresului este respirația profundă. Prin câteva exerciții de respirație se poate elimina stresul. Respirația profundă are efect relaxant, calmant, elimină stările de nervozitate, tensiune și agitație. Dacă ești stresat trebuie să aplici această metodă pentru că te va ajuta. Stresul trebuie eliminat deoarece are efecte negative asupra ta, te face să ai stări de anxietate și depresie, să ai stări emoționale negative, să ai o relație proastă cu cei din jur, să dormi rău și să te îmbolnăvești mai rapid. Soluția la stres nu constă în consumul de alcool, cafea sau țigări. Toate acestea nu fac decât să te streseze mai rău.

2. Dacă munca ta este prea solicitantă și te simți epuizat, ia o pauză scurtă de câteva minute, stai întins pe un fotoliu sau pe o canapea pentru a scăpa de stres. Acest lucru te va ajuta să te liniștești, să te pregătești pentru următoarea activitate, pe care urmează să o faci. După mult efort un pic de odihnă ajută enorm. Nu trebuie să faci o pauză foarte lungă, 10 minute sunt suficiente. Asta este una din cele mai bune metode de a scăpa de stres. Când se lucrează în stres, fiecare angajat are momente de oboseală și blocaje care îl fac să spună că nu mai poate. Din cauza stresului nivelul de cortizol crește în sânge și de aceea ne simțim tot mai obosiți și epuizați.

3. Ascultă muzică pentru a te relaxa! Asta este o metodă care ajută mereu în caz de stres sau de solicitare nervoasă. Nu da volumul prea tare pentru a nu deranja colegii din jur, poți asculta muzică la căști. Muzica la lucru crește productivitatea, de aceea mulți patroni pun muzică la angajați. Specialiștii consideră că muzica elimină stresul acumulat de muncitori și de aceea muzica este folosită în anumite domenii de activitate. Desigur asta nu înseamnă să se asculte o muzică obositoare, ea trebuie să fie plăcută, să nu fie tare, să fie o muzică de fundal. Dacă este la un nivel adecvat, muzica combate stresul și are efectul dorit asupra productivității muncii. Dacă este prea puternică, efectul creat de muzică este invers, ea va afecta negativ productivitatea.

4. Stresul poate da dureri specifice la nivelul spatelui, gâtului, mai ales în cazul persoanelor care fac o muncă de birou. Oricine are astfel de tensiuni la nivelul spatelui și zona gâtului poate face câteva exerciții simple de yogacare sunt de dificultate medie și care pot fi efectuate și la birou. Sunt recomandate exerciții yoga de mișcare a brațelor, a umerilor, de întindere a spatelui, de rotire ușoară a capului și alte mișcări ale capului dintr-o parte în alta, de aplecări ale corpului în față până se ajunge cu degetele la vârful picioarelor, de respirații profunde care ajută în relaxare. Yoga și gimnastica ajută în reducerea stresului, calmează stările de nervi, îmbunătățește starea de dispoziție.

5. Alte remedii contra stresului sunt: meditația, o scurtă plimbare în aer liber, scurte discuții plăcute cu persoanele de la muncă, organizarea eficientă, stabilirea limitelor, respectarea orelor de masă, efectuarea de exerciții de relaxare, hidratarea corespunzătoare și altele. Pauzele sunt extrem de importante la job, acestea împiedică acumularea de oboseală și de stres, se evită epuizarea excesivă. Sunt mulți oameni care subestimează eficacitatea pauzelor, dar ele fără îndoială ajută la creșterea productivității muncii.

6. Specialiștii recomandă Ulei-CBD.ro pentru reducerea stresului, durerii, anxietății și depresiei. Uleiul de canabis are efect analgezic, calmant, sedativ, relaxant, combate insomnia și tulburările de somn. Acest produs 100% natural realizat din părțile superioare ale plantei canabis este recomandat în ameliorarea simptomelor multor boli, ca de exemplu: inflamații, durere, migrene, cefalee, edem, greață și vărsături. Uleiul este folosit în cazuri de cancer, Alzheimer, Parkinson, depresie, anxietate, autism, epilepsie la adulți și copii, ADHD, lipsa poftei de mâncare și alte afecțiuni și probleme de sănătate.