Timisoara

6 tineri voluntari din Ungaria, Italia, Romania si Republica Moldova și-au propus să contribuie la o mai bună educație a copiilor provenind din grupuri defavorizate din Timișoara, cu ajutorul Corpului European de Solidaritate

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Vizualizari
380

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Asociația Practicienilor și Specialiștilor în Economie Socială (APSES) din Timișoara anunță derularea proiectului de voluntariat ”Social volunteers in Timișoara” 2019-3-RO01-ESC11-077875, proiect finanțat prin fonduri ale UE în cadrul Corpului European de Solidaritate.

Proiectul este implementat de către Asociația Practicienilor și Specialiștilor în Economie Socială, având perioada de desfășurare luna septembrie 2020-septembrie 2021. Activitatea va dura 12 luni. Acest proiect urmărește inițierea unui set de activități inovatoare care să promoveze munca voluntară și solidaritatea între tineri din cartierele Kuntz și Plopi din Timișoara și între cetățenii orașului nostru. Proiectul constă în activități de voluntariat individuale cu 6 voluntari (2 voluntari români și 4 internaționali).

Scopul proiectului nostru este de a promova munca voluntară și solidaritatea și, în același timp, de a crește șansele de a obține un loc de muncă pentru tinerii voluntari și prevenirea abandonului școlar pentru copiii din cele două cartiere dezavantajate din Timișoara (Plopi și Kuntz).