Timisoara

7 lucruri de care ai nevoie pentru "curățenia de primăvară". În afară de casa ta.

7 lucruri de care ai nevoie pentru "curățenia de primăvară". În afară de casa ta.

Detalii

Web
http://www.naturell.ro
Social links
Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 5 luni si 1 saptamana
Vizualizari
495

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Este momentul curățeniei de primăvară....Însă....curățenia de primăvară înseamnă mai mult decât dulapurile, geamurile ș.a.m.d. Curățenia de primăvară înseamnă și- sau mai ales!- eliminarea haosului și a excesului din viața noastră. Acestea pot include inclusiv orice obiceiuri proaste care s-au dezvoltat în timpul iernii, dacă nu dormi suficient, sari peste sala de sport sau nu respecți o dietă echilibrată și sănătoasă, spre exemplu.
De asemenea, curățenia de primăvară este mai mult decât să dormi mai mult și să mănânci sănătos. De fapt, este vorba și de a fi sănătos din punct de vedere emoțional. Ei bine, în acest caz, este vorba de o curățenie puțin mai complicată.

Iată câțiva pași de la experți cu privire la modul în care să ne curățăm viața, pregătindu-ne pentru un "sezon" mai bun:

1. Relațiile tale
Atunci când vine vorba de relațiile noastre, avem tendința de a intra în modul de hibernare pe timpul iernii. Este întuneric, este rece și nu avem nicio energie pentru a ne extrage cu adevărat de la acele relații care ne obosesc.
Acum este momentul să investim efortul necesar pentru a curăța acele relații care nu ne fac bine. Asta înseamnă reevaluarea oricăror relatii toxice din viața noastră și imaginarea modului în care putem prioritiza timpul pentru cei care ne interesează cu adevărat.

2. Așteptările tale
A trecut ceva timp de la rezoluțiile de Anul Nou. Acordă-ți timp pentru a reevalua direcția spre care acestea se îndreaptă și în ce domenii trebuie încă să te îmbunătățești pentru a îți atinge obiectivele.
Progresul se produce numai atunci când poți urmări și continua să te miști. Poate că aceste obiective au nevoie de puțin mai multă atenție sau de unele trucuri. Acordă-ți timp să îți dați seama cum te poți simți cel mai bine împlinit până la sfârșitul anului.

3. Obiceiul tău de..."hibernare"
Acum, că vremea devine frumoasă și zilele sunt mai lungi, fă-ți timp să ieși cât mai mult! Fă-ți exercițiile fizice în aer liber sau, pur și simplu, mergi pe jos în loc să conduci, însă fă un efort conștient de a ieși fizic din acele luni de hibernare de iarnă și de a îmbrățișa schimbările din natură.

4. Social media și e-mailuri
Ia-ți timp pentru a trece prin canalele tale de social media și e-mailuri și dezabonează-te de la orice care nu îți mai servește. Știi acele e-mailuri pe care le ștergi imediat sau, pur și simplu, le permiteți să îți aglomereze inutil inboxul? E timpul de...curățenie...

5. Încrederea în sine
Este atât de ușor să privim în afara noastră pentru a fi recunoscători. În fiecare zi, după trezire și înainte de a dormi, scrie 3 lucruri care te fac să te simți bine și recompensat, indiferent cât de mari sau mici. În unele zile, și simpla spălare a caselor poate fi o victorie uriașă și deveni o recunoaștere. Este la fel de important să onorezi ceea ce ești, ca să fii recunoscător pentru ceea ce ai. În cele din urmă, această practică îți pregătește mintea să îți aducă mai ușor la cunoștință punctele forte. În acest fel, încrederea și iubirea de sine devin mai puternice transformându-se într-o a doua natură.

6. Mediul înconjurător
Permite ca mediul să fie o reflectare a ta asupra ceea ce vrei să devii sau să încerci să fii. Stabilește intenția exact pentru cum dorești să te simți în spațiile tale. Fă un inventar a tot ceea ce nu se potrivește și încet, încet începe să le elimini din casă, din mașină, din birou...
Spațiul tău ar trebui să te reflecte într-un mod foarte personal. Acest lucru poate însemna adăugarea unui spațiu de meditație, a unui sistem sonor în baie pentru sunete liniștitoare, plante, aromoterapie, lumânări, cristale, artă, diverse fotografii ale locurilor, oamenilor, lucrurilor pe care le iubești, un animal de companie. Mediul potrivit este diferit de la o persoană la alta.

7. Cercul tău intim și interior
Una dintre principalele căi prin care ne găsim încrederea și puterea este prin oamenii din jurul nostru. Identifică-i pe cei care te încurajează, susținătorii care te ridică în mod constant, pe cei care îți spun adevărul pe care nu dorești să îl auzi, dar pe care ai nevoie să îl știi și pe cei care te inspiră să dorești să crești, să te dezvolți.
Toate relațiile tale, în special cele din cercul tău intim și interior, ar trebui să se încadreze în una sau mai multe dintre aceste categorii. Nu este timpul și nici cazul să îți îngreunezi propriul proces cu vampiri energetici.
Nu îți fie teamă să renunți la oamenii care nu au față de tine interesele cele mai bune, cu iubire și cu dorințe pozitive. Alternativ, pentru acele relații dificile pe care le alegi, nu abandona în întregime, stabilește limite ferme și fii conștient de timpul investit în ele.


Te așteptăm la #clinicanaturell pentru a te ajuta la...."curățenia de primăvară"!

Pana data viitoare,
Cu drag,
Echipa Clinica Naturell

Timisoara, Calea Bogdanestilor, nr. 22
Telefon: 0723512025, 0722214421, 0785288112
http://www.naturell.ro