Timisoara

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro

7 trucuri pentru un zugravit de nota 10

7 trucuri pentru un zugravit de nota 10

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
708

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Din momentul în care alegi vopseaua potrivită și până la pregătirea pereților pentru zugrăvire, a da un aer proaspăt apartamentului tău nu trebuie să fie condiționat de o echipă de meșteri. Poate fi un efort pe care să-l faci de unul singur, ori cu ajutorul unui prieten. Însă tot tu vei fi responsabil și de calitatea lucrării. Din fericire, există câteva trucuri pe care dacă le știi, va fi mai simplu să obții rezultatul dorit. Să vedem care sunt!

1. Alegerea culorii

Renovarea înseamnă o împrospătare a aspectului casei tale. De regulă, curățarea, micile reparații și vopsirea pereților și a tavanului se considera o lucrare de renovare. Exista designeri de interior care spun că o astfel de acțiune ar trebui făcută o dată la câțiva ani, atât din motive de igienă, cât și din punct de vedere estetic.

Trendurile se schimbă, la fel cum și gusturile o fac. De aceea, alegerea culorii potrivite ar trebui să primească atenția cuvenită. Ideal ar fi să poți vedea modelul aplicat într-o casă. Dacă ai o idee inedită, experimentală de a combina culorile, nu te grăbi să cumperi toată cantitatea de vopsea. Poți face un mic test înainte, cu un perete secundar din hol. Alegerea culorii ar trebui să fie făcută și ținând cont de podelele din casă. Ai parchet? Gresie? Linoleum? Mochetă? Care sunt culorile și cât de mult se potrivesc cu pereții? Apoi, ia în considerare că nuanța aleasă pentru pereți și tavan va dicta și paleta de opțiuni în ceea ce privește mobilierul și accesoriile din casă.

2. Măsoară corect

Chiar și dacă nu ai de gând să schimbi gresia și faianța, este bine să fii sigur de suprafața exactă pe care ai de gând să o renovezi. Măsoară lungimea și înălțimea fiecărui perete. Adună lungimile și înmulțește rezultatul adunării cu înălțimea. De asemenea, nu uita să scazi din acest rezultat suprafața ocupată de geamuri și uși.

3. Detaliile

Uneori, frumusețea chiar stă în detalii. Într-o casă, asta înseamnă spațiile de îmbinare, rosturile, plintele, colțurile, pragurile. Asigură-te că plintele sunt montate suficient de bine pentru a nu fi desfăcute la orice atingere mai puternică. Alege un glet de încărcare sau de umplere potrivit, prin care să obții suprafețe interioare netede și perfect plane. Gleturile de umplere de la Mathaus, de exemplu, asigură o aderență foarte bună, fără a fi toxice și oferă o rezistență sporită.

4. Pregătirea

Vrei să te asiguri că totul are un aspect unitar, că nu există linii sau pete nedorite, că ai acoperit corect colțurile. Vrei, de asemenea, ca durata curățeniei de după să nu fie la fel de mare cu timpul depus de-a lungul renovării. Toate aceste aspecte țin de o pregătire adecvată a apartamentul înainte de începerea lucrării.

5. Reparațiile

Reparațiile mici trebuie făcute atent înainte. După ce gletul s-a uscat, asigură-te că ai șlefuit bine. Curăță un pic pereții de praful rămas în urmă, preferabil cu o cârpă uscată.

6. Protejarea suprafețelor conexe

Fiecare toc de ușă sau geam trebuie izolat cu o bandă protectoare de hârtie, pentru a se dezlipi ușor după. Ideal, podeaua ar trebui de asemenea acoperită cu folie sau ceva similar.

7. Urmărirea unei ordini

Odată pereții pregătiți, aplică mai întâi amorsa, adică substanța prin care te asiguri că vopseaua va prinde corect pe perete. Începe cu tavanul și abia apoi treci la vopsirea pereților. Evită straturile groase de vopsea - preferabil ar fi să dai două mâini în strat subțire, cu interval de uscare între ele. Vei obține astfel un aspect unitar și fără linii groase sau pete de vopsea groasă pe alocuri.

Sursa foto: pixabay.com/photos/renovate-painter-working-painting-1186336/