Timisoara

8 motive pentru care să alegi să consumi produse Bio

8 motive pentru care să alegi să consumi produse Bio

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Vizualizari
460

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Alegerilor corecte în ceea ce privește alimentația sunt greu de realizat, mai ales când există atât de multe produse din care puteți alege. Mai apare scepticismul în ceea ce privește termenul de Bio: oare chiar sunt Bio?

Mai există produse Bio? Este adevărat că nu se mai găsesc produse ca în grădina străbunicii, însă certificatul Bio presupune excluderea folosirii unor pesticide și alte chimicale cancerigene, care pot dezvolta în timp boli grave.

Vă enumarăm mai jos câteva motive pentru care ar trebui să mâncați Produse Bio:

1. Produsele bio nu conțin OMG (organisme modificate genetic)
Certificarea organică nu numai că ne asigură că nu există substanțe chimice dăunătoare în alimentele noastre, ci garantează, de asemenea, că acestea nu sunt OMG-uri.

2. Agricultura ecologică menține solul sănătos
Alimentele neecologice sunt pulverizate cu substanțe chimice extrem de toxice care ucid inclusiv organismele vii de care are nevoie o plantă pentru a crește prin îmbogățirea solului cu nutrienții atât de necesari. Odată ce aceste organisme sunt eliminate, acestea sunt înlocuite cu îngrășăminte sintetice formate din substanțe chimice mai toxice.

3. Agricultura ecologică nu dezvoltă rezistența dăunătorilor
Natura se adaptează întotdeauna. Pulverizarea insecticidelor nu face decât să crească rezistența dăunătorilor, aceștia adaptându-se toxinelor cu care intră în contact pentru a supraviețui. Toxinele pe care le folosim vor deveni în cele din urmă ineficiente, mai puternice iar plantele mai dăunătoare pentru sănătate.

4. Agricultura ecologică nu reduce numarul insectelor care polenizează
Ierbicidele și pesticidele nu fac diferența între insectele bune și rele, ci le omoară pe toate. Dacă insectile care polenizează florile ar disparea, va disparea si omenirea. Pentru a exista viață pe pământ, trebuie să menținem un anumit nivel de biodiversitate, aceasta incluzând de la cele mai mari mamifer până la cele mai mici insecte. Agricultura ecologică practică tehnici sănătoase de creștere care urmăresc menținerea echilibrului biodiversitații.

5. Agricultura ecologică susține un stil de viață mai sănătos
Cultivarea alimentelor în mod organic nu este dăunătoare pentru comuniatea în care este cultivată. În cazul agriculturii non- organice se păstrează toxinele folosite în aer și în apa potabilă și din sol, întreaga comunitate fiind expusă.

6. Alimentele organice sunt mai bogate în nutrienți
Alimentele organice își obțin nutrienții direct din resturi vegetale organice, bogate în nutrienți, caz în care nu este nevoie de îngrășăminte chimice. Culturile non-organice își obțin nutrienții din îngrășăminte sintetice fabricate din combustibili fosili. Acești nutrienți sintetici foosiți nu pot ajută planta să obțină toți nutrienții iar acest lucru duce la culturi cu deficit de nutrienți.

7. Alimentele bio sunt mai gustaose
Gustul unei legume agresate chimic nu va fi la fel de bun ca cel a unei legume crescute pe un sol bogat în nutrienți naturali. Este bine stiut ca roșia din grădină este mai gustoasă decât cea din supermarket. Acest lucru este valabil pentru toate produsele alimentare.

8. Plătim mai puțin pentru sănătate
Zicala” Sunt prea sărac ca să îmi cumpăr lucruri ieftine” se adeverește în acest caz. Deși produsele Bio sunt mai scumpe decât cele convenționale, din super-market, sănătatea noastră merită această investiție. Pesticidele aduc după ele boli din cele mai grave ( chiar și cancer), ajungînd să plătim în timp mai mult pentru medicamente. Trebuie să ne prețuim sănătatea iar prevenția este cel mai bun mod prin care să ne menținem sănătosi.

Produse certificate bio pot fi cumpărate online din magazinul în care găsiți peste 3500 produse din care puteți alege.