Timisoara

83% dintre companiile din Banat prevăd creșteri salariale în 2020

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 3 ani si 3 luni
Vizualizari
457

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Angajatorii din Banat sunt optimisti in ceea ce priveste cresterile salariale pentru anul acesta, potrivit Raportului Hipo.ro – Piata fortei de munca in Banat.

Raportul a fost realizat în perioada decembrie 2019 – ianuarie 2020 și a adunat răspunsuri de la specialiști HR din companii de top din Banat.

Vânzări – domeniul cu cele mai multe joburi din Banat

Comparativ cu analiza realizată la nivel național, în zona Banatului domeniul Vânzări se află pe primul loc în topul domeniilor cu cele mai multe job-uri. Celelalte domenii din top sunt IT, Customer Support, Administrativ și Contabilitate. La nivel național topul este diferit. Pentru al doilea an consecutiv, în top 3 domenii cu cele mai multe joburi sunt IT Software, Vânzări, Customer Support, Inginerie și Contabilitate.

În ceea ce privește oportunitățile pentru tineri, studenții specializărilor cu profil tehnic și economic au cele mai mari șanse de angajare (Informatică, Inginerie, Cibernetică, Finanțe și Contabilitate).

Candidatul anului 2020

Experiența de lucru anterioară este cel mai important criteriu din CV-ul candidaților, atât pentru juniori, cât și pentru profesioniști. În cazul candidaților entry-level aceasta se traduce prin stagii de practică, programe de internship sau job-uri part-time. O noutate a Raportului, față de 2019 este criteriul “cunoașterea limbii engleze”, care a fost menționat de angajatori pentru toate categoriile de candidați, indiferent de nivelul de experiență.

Cele mai căutate abilități. Flexibilitatea și adaptabilitatea se află pentru al doilea an consecutiv în topul preferințelor recruiterilor atunci când vine vorba de abilități soft skills. “Estimăm o creștere a nevoii de angajați flexibili, care să reactioneze pozitiv la schimbare, având în vedere dinamica cerințelor de business” a declarat Roxana Brahasteanu, HR Director @ Sustainalytics pentru Raportul Hipo.ro.

Nevoia de acomodare a schimbărilor tehnologice poate fi observată și prin faptul că pe locul 3 s-a clasat capacitatea de învățare continuă, care a urcat 2 poziții față de anul trecut.

Salariile și beneficiile oferite

Trei treimi dintre angajatorii care au participat la studiu consideră că salariile se vor mări anul acesta. În plus, companiile sunt extrem de optimisite referitor la acest aspect, astfel niciuna dintre ele nu a ales opțiunea “vor scădea”. Beneficiile pe care companiile le oferă au rămas similare cu cele din anii precedenți – tichete de masă, abonamentul de sănătate la clinici private și programul de lucru flexibil. Atât la nivel național, cât și în Banat, criteriul Work from home se află în top 4 beneficii.

Raportului Hipo.ro – Piata fortei de munca in Banat poate fi descărcat de pe hipo.ro și oferă informații despre schimbările apărute în piață, valoroase pentru orice candidat sau angajat din România.