Timisoara

A doua privire - expozitie de poetica fotografica in Timisoara

Detalii expozitie

Social links
Categorie
Expozitii
Modificat
acum 6 ani si 5 luni
Vizualizari
1186

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 12 februarie 2015 - Joi 26 februarie 201518:30

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

a doua privire
expozitie de poetica fotografica in Timisoara

Grupul de fotopoeti din Timisoara va invita sa cunoasteti si sa va bucurati de estetica fotografica prezentata in expozitia "A doua privire".

Experimentul Fotopoetica a inceput in Bucuresti sub forma unui curs de estetica fotografica de un an universitar, avandu-i ca initiatori pe Francisc Mraz si Gyuri Ilinca. Au absolvit sapte promotii, adica putin peste 200 de cursanti. Au avut loc aproape 50 de expozitii in spatii publice atat in Romania cat si in Europa. Peste 30 de expozitii pot fi vizitate pe site-ul scolii de fotopoetica.Prin mijloacele fotopoetice de nelinistire si inseninare, de iritare si implinire, de alungare a conventionalului, de favorizare a emotiei complexe in defavoarea consumului estetic doar cerebral, se incearca dislocarea fotografiei din spatiul comod al placerii imediate.

Acest experiment de poetica fotografica s-a materializat in Timisoara intr-o expozitie sustinuta de opt autori: Adrian Dudui, Cristian Tzecu, Csaba Teleki, Dana Moica, Florina Luput, Laurentiu Cioboata, Stela Patrulescu si Szilvia Illes. Fara a avea o tematica impusa si fara a se avanta intr-o vanatoare de imagini, acesti fotografi au scotocit cu o curioasa dragalasenie prin cateva colturi ale lumii, privind, asteptand si extragand frumusetile care li s-au oferit.

Vernisajul expozitiei va avea loc in data de 12 februarie 2015, la Casa Artelor din Timisoara (str. Episcop Augustin Pacha nr. 8) , incepand cu orele 18:30 si il vom avea alaturi de noi insasi fondatorul acestui curent, Francisc Mraz, Ferko.

Fotografiile vor ramane pe simeze pana in data de 26 februarie 2015.

Va asteptam cu drag!