Timisoara

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc, medicina-umana.ro si constanteni.ro suport clientului pentru o promovare de calitatea in mediul online.
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/

"A fi sau a nu fi Capitală Culturală? Aceasta este întrebarea"

Eveniment de excepție la Timișoara: balerinii ruși au făcut spectacol pe gheață la Sala Olimpia. GALERIE FOTO

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 8 ani si 10 luni
Vizualizari
779

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

"A fi sau a nu fi Capitală Culturală?
Aceasta este întrebarea"

Masă rotundă pe tema finanțărilor pentru proiecte culturale la Timișoara

Asociația Română a Filmului Independent (Timishort), Asociația Documentor, Asociația Simultan, Asociația Marele Ecran și Asociația Pelicula Culturală propun o dezbatere în legătură cu procedura de finanțare a proiectelor culturale de la bugetul local pentru anul 2016.

În acest an, 114 proiecte au fost depuse de fundații, asociații și ONG-uri cu activitate în domeniul cultural, pentru finanțare nerambursabilă din partea Primăriei Timișoara.Suma totală destinată acestor acțiuni culturale a fost de 1,2 milioane de lei.Clujul, singurul oraș cu un buget de cheltuieli comparabil cu al Timișoarei, a pus la dispoziția sectorului independent cultural, prin două sesiuni de concurs, suma de 8.9 milioane de lei.

Procedura de jurizare a fost gestionată de Casa de Cultură Timișoara. 99 de proiecte au primit finanțare, toate într-o proporție mică față de suma solicitată, ceea ce a generat nemulțumire în rândul multor aplicanți. Nici reprezentanții Primăriei Timișoara nu au fost mulțumiți de modul în care s-au alocat finanțările, drept pentru care, în plenul din 5 aprilie, au suplimentat (selectiv, fără reanalizarea tuturor proiectelor) unele alocări de fonduri.

În scopul unei mai bune organizări pe viitor a întregii proceduri, asociațiile numite mai sus organizează o masă rotundă, marți, 26 aprilie, ora 11, la cafeneaua Atelier ( în piața Unirii, nr. 5). Sunt invitați să participe viceprimarul Dan Diaconu, directorul Casei de Cultură, Pavel Dehelean, ziariști, precum și reprezentanții ONG-urilor care doresc să contribuie la discuție.

Se vor lua în discuție sumele alocate proiectelor culturale, criteriile de departajare ale proiectelor depuse, corelarea între nota obținută din partea juriului și suma alocată pentru finanțare, transparența întregului proces și propuneri de îmbunătățire.

Precizăm că organizatorii acestei mese rotunde sunt operatori culturali care realizează de mai mulți ani evenimente de interes public la Timișoara: Timishort, Ceau, Cinema!, festivalul Simultan, Open Documentary Session.

Inițiatorii demersului consideră că este un subiect de interes general, mai ales în contextul candidaturii Timișoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021.

Anunt Diamant ASA NST

ASA NST Timisoara - Produse si echipamente de protectie, Papetarie, Produse de curatenie, Produse food si non food, Etichete
https://asa-nst.ro