Timisoara

A inceput Cupa Liceelor la baschet

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 9 ani si 3 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
1028

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Editia 2010 a Cupei Liceelor la baschet a debutat vineri la Timisoara. Competitia se inscrie in campania nationala de promovare a sportului in randul elevilor si este organizata de Ministerul Tineretului si Sportului, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ministerul Administratiei si Internelor si Comitetul Olimpic si Sportiv Roman. Pe langa baschet, vor mai fi organizate intreceri la patru ramuri sportive: fotbal, handbal, tenis de masa si atletism (cross). Foto:
Competitiile sunt direct coordonate de Directia pentru Sport a Judetului Timis, care a pus la dispozitie mingi si alte echipamente sportive, a Institutiei Prefectului, în colaborare cu Inspectoratul Scolar Timis si filiala judeteana a Academiei Olimpice Romane.
Scopul principal al campionatelor este readucerea sportului de masa in institutiile de invatamant, precum si formarea si promovarea unei vieti sanatoase si active in randul elevilor. La aceste competitii participa 32 de licee timisene, care au asociatii sportive, structuri sportive fara personalitate juridica, constituite in baza Legii educatiei fizice si sportului nr. 69/2000.
Timisoara reprezinta un pol important pe scena baschetului juvenil romanesc, motiv pentru care Cupa Liceelor poate fi o sansa de afirmare pentru unii sau o modalitate inedita pentru altii de a deveni adversari, desi la nivel de performanta sunt colegi de echipa sau chiar la lotul national. In aceasta ultima categorie se incadreaza componentii Clubului Sportiv Scolar Bega, care vor asigura sarea si piperul acestei competitii.
Rivalitatea este mare, mai ales intre Colegiului National "C.D. Loga" si Liceul Teoretic "J.L. Calderon", finalistele de anul trecut. Chiar daca au pierdut in 2009, cei de la Loga se mandresc cu faptul ca sunt ultimii care au reprezentat Timisoara la un turneul final, in 2005.
Competitia din acest an a fost deschisa de disputa dintre elevii Colegiului Loga si cei de la "Grigore Moisil". Victoria a revenit gazdelor, cu scorul de 42-39. Ulterior, baietii de la Loga, pregatiti de profesorul Domolki Ladislau, au mai bifat un succes (35-12), in fata Colegiului Tehnic (MIU). Intr-o alta grupa, Liceul "Nikolaus Lenau" a invis cu 42-19 pe Grupul Scolar Industrial "Emanuil Ungureanu". Apoi, pentru a stabili cea de a doua echipa calificata in faza urmatoare a competitiei, alaturi de Loga, elevii de la Moisil si Ungureanu s-au intalnit intr-un meci de baraj, castigat de informaticieni cu 28-27.
Inaintea debutului competitiei, Domolki Ladislau le-a oferit diplome celor mai buni jucatori ai editiei de anul trecut, respectiv Alexandru Olah (J.L. Calderon), Zoran Milenkovici si Alin Bob (ambii elevi ai Colegiului Loga), George Toth (Colegiul Tehnic Henri Coanda), Leonard Filip (Liceul Shakespeare), Ewald Blau (Lenau) si Ovidiu Mogosanu (Calderon). Galerie foto: