Timisoara

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro

Abdominoplastie sau liposucție - informatii generale

Detalii

Social links
Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
816

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Abdominoplastia este intervenția chirurgicală ce are ca scop îndepărtarea excesului de piele și grăsime din zona abdomenului. Această procedură are mai are un efect, și anume acela de a întări musculatura abdominală.

Dacă aveți în zona abdomenului diferite cicatrice, spre exemplu cele rezultate în urma unei operații de cezariană, veți putea scăpa de ele cu ajutorul abdominoplastiei. Această procedură se poate asocia cu liposucția, multor pacienți fiindu-le recomandate de altfel ambele proceduri, în paralel. Trebuie menționat că aceasă intervenție nu poate fi descrisă ca o metodă de slăbit. De asemenea, ea nu înlocuiește o dietă sănătoasă și exercițiul fizic. Ea funcționează mai degrabă în combinație cu un stil de viață sănătos.

Medicii recomandă ca înainte de operația de abdominoplastie, pacienții să piardă din greutate cu ajutorul dietei și a exercițiilor fizice, iar abia apoi, după ce pacienții mențin aceată greutate în timp, dar încă se confruntă cu un exces de piele și puțină grăsime, să apeleze la operația de abdominoplastie. În cazul persoanelor care au slăbit mult, este posibil să fie nevoie de o operație mai complexă, de chirurgie postbariatrică.

Iată care sunt principalele avantaje ale abdominoplastiei:
- redarea aspectului de abdomen plat și îmbunătățirea semnificativă a aspectul fizic.

Având în vedere că fiecare procedură cosmetică are și dezavantaje, trebuie să le enumerăm pe cele ale abdominoplastiei:
- apariția unei cicatrici în zona bikinilor, dar foarte ușor de acoperit,
- influențatea rezultatelor procedurii de o nouă sarcină (este mai indicat să vă apelați la această procedură doar în momentul în care nu vă mai doriți alți copii).

Această procedură este realizată de către un chirurg.

Primul pas este marcarea abdomenului pentru a indica locația inciziilor, apoi va îndepărta pielea abdominală slăbită și va strânge mușchii abdominali cu ajutorul suturilor. După ce vor sutura mușchii abdominali, chirurgul va elimina excesul de grăsime prin liposucție sau prin alte metode. Va întinde apoi pielea peste linia de incizie și va îndepărta excesul de piele. Urmează marcarea buricului, care va rămâne aproape întotdeauna în același loc. Închiderea inciziei este pasul final.

Liposucția este o metodă chirurgicală de îndepărtare a țesutului adipos. Ea este cea mai frecventă intervenție estetică atât în SUA, cât și în Marea Britanie, iar in Romania a inceput sa devina una dintre interventiile estetice extrem de cerute de catre pacienti. Cantitatea de grăsime ce poate fi îndepărtată în timpul unei operații este însă limitată – nu mai mult de 4.5 kg.

De aceea, la fel ca și abdominoplastia, liposucția nu este considerată ca fiind o metodă de slăbire. De aceea este important ca după intervenție să urmați un stil de viață sănătos, având o alimentație echilibrată, completată de un program regulat de exerciții fizice. Înainte de a vă supune unei astfel de operații, medicul se va asigura că aveți o stare de sănătate fizică și psihică bună, dar și o elasticitate crecută a pielii. Dacă suferiți de afecțiuni precum cardiopatie ischemică, diabet sau aveți un sistem imunitar deficitar, operația de liposucție este contraindicată.

Pe lângă zona abdomenului, liposucția poate fi efectuată și pe coapse, brațe, șolduri, spate, fese, gât și gușă. Este important de menționat că liposuctia poate fi utilizată și pentru a trata ginecomastia (creșterea în volum a glandei mamare – de multe ori în cazul pacienților bărbați), limpedema sau sindromul lipodistrofic(depunerea grăsimii doar în anumite părți ale corpului).

Procedura poate dura între 1 și 4 ore, și se face sub anestezie generală. Se poate utiliza și anestezia locală, dacă zona în care se face liposucția este restrânsă. În timpul procedurii, medicul aspiră grăsimea, iar efectele sunt permanente. Pacienții care iau în greutate după efectuarea procedurii vor observa că grăsimea nu se mai depune în aceleași zone în care s-a efectuat porcedura de liposucție. Riscurile acestei proceduri sunt sângerarea, infecțiile, reacțiile adverse la anestezic.

Una dintre cele mai cerute proceduri estetice este lipoaspiratia cu laser. Lipo laser ajuta pacientul sa scape de grasimea din acele zone unde nu isi mai doreste si, in acelasi timp strange pielea, face bodytite. Va recomandam sa solicitati informatii amanuntite despre lipoaspiratie sau abdominoplastie de la un medic cu experienta, care a efectuat multe astfel de intervenii, sa ii adresati toate intrebarile pe care le aveti si, nu in ultimul rand, sa ascultati parerea medicului. O clinica estetica in Timisoara care va poate oferi toate infomatiile si care are medici calificati, cu vasta experienta in estetica, este Brol Medical Center.

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • EM Inbound Timisoara - agentie de marketing online cu focus pe SEO. Oferim companiilor posibilitatea de a-si creste vizibilitatea in mediul online prin creare de continut unic, creare de continut si campanii pe Social Media, promovare prin campaniile de Google Ads si optimizare SEO.
  • Timisoara
  • 0770470210

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul 16 Decembrie 1989

Euroinstal Timisoara - Bulevardul 16 Decembrie 1989
https://euro-instal.ro