Timisoara

Acesta este cel mai important lucru de luat în considerare la cumpărarea unui covor

Acesta este cel mai important lucru de luat în considerare la cumpărarea unui covor

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Vizualizari
226

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Înainte de a alege stilul, este important să vă familiarizați cu avantajele și dezavantajele fiecărui tip de material de covor. Alegerea unui covor se rezumă la trei considerații principale: stilul, amplasarea și bugetul. Câțiva alți factori pe care ar trebui să îi țineți cont sunt cât de ușor se curăța covorul, cât timp intenționați să îl păstrați și dacă aveți preferințe pentru anumite tipuri de materiale. Înainte de a lua în considerare stilul covorului dvs., este important să vă familiarizați cu diferitele tipuri de materiale disponibile. De la fibre naturale la fibre sintetice, există argumente pro și contra pentru fiecare tip. Iată cele trei materiale des intalnite în piata din Romania.

Covoarele din lână

Sunt covoare din fibră naturală, țesute manual, sau la război mecanic. Covoarele din lână sunt mai scumpe datorită calității lor excelente si durabilității de-a lungul anilor. De fapt, covoarele din lână sunt adesea transmise din generație în generație, ceea ce le face o investiție foarte profitabilă. Având în vedere robustețea sa, acest tip de covor este ideal pentru spații cu trafic intens, cum ar fi camera de zi, dormitorul sau holul locuinței unde se recomandă covoarele de tip traversă. Pentru a afla mai multe detalii, am stat de vorbă cu un reprezentant al magazinului Startdecor - Covoare Timisoara, principalul vânzător de covoare lână din Romania.

„Lana este materialul meu preferat, păstrează frumos culoarea și se curăță cu ușurință, iar caracteristica principală a acestui tip de covor este modul plăcut in care se simte lâna la atingere. Costul acestui tip de covor poate fi mai mare decât a celor sintetice, dar merită pentru o investiție recuperată in timp. De asemenea, lâna se regenerează o vreme, deci necesită aspirarea regulată în primele luni.”

Covorul sintetic - polipropilenă


„O mulțime de covoare de pe piață sunt fabricate din materiale sintetice, cum ar fi polipropilenă, BCF-ul, poliester sau vâscoză. Ca regulă generală, aceste covoare tind să fie mai putin rezistente decât cele din lână dar unele se pot simți totuși la fel de moi ”, spune Adrian Moga, reprezentantul magazinului de covoare Startdecor.

„Principala caracteristică de vânzare a unui covor sintetic este prețul; sunt foarte economice, ceea ce face accesibil schimbul lor des, dacă asta se dorește. ” În plus, covoarele din polipropilenă și amestecuri sintetice tind să se curățe ușor și sunt de obicei rezistente la decolorare, făcându-le ideale în locuri cu trafic intens, precum dormitoare pentru copii, intrări, săli de mese și în aer liber. Dacă sunteți conștient de mediu, este posibil să nu fie cea mai bună alegere”.

Covorul sintetic - microfibră sau poliester

Covoarele din microfibră sunt un alt tip de covor sintetic. Acestea sunt fabricate fie din 100% poliester, fie dintr-un amestec de poliester și alte fibre sintetice. „Covoarele din microfibră folosesc fire mici pentru a crea o senzație de pluș. Sunt țesute pe războaie mecanice, și pot imita aspectul covoarelor de lână mai scumpe ”.