Timisoara

Actorii Teatrului German nominalizati la Premiile UNITER 2015

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 7 ani si 2 luni
Vizualizari
666

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Actorii Teatrului German nominalizați la Premiile UNITER 2015

Daniela Török și Georg Peetz, actori ai Teatrului German de Stat Timișoara, au fost nominalizați la Premiile Uniunii Teatrale din România (UNITER) 2015. Daniela Török e nominalizată la categoria „Cea mai bună actriţă în rol principal” pentru rolul Sally Bowles din musicalul „Cabaret”, iar Georg Peetz la secțiunea „Cel mai bun actor în rol secundar” pentru rolul Conférencier din același spectacol.
Cea de-a XXIII-a ediţie a Galei Premiilor UNITER va avea loc luni, 25 mai 2015, la Sala Mare a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti.
Spectacolul „Cabaret” de Joe Masteroff a avut premiera la Teatrul German de Stat Timișoara în februarie 2014. Regia și coregrafia sunt semnate de Răzvan Mazilu. Partiturile celebre („Willkommen“, „Cabaret“ sau „Money, Money“) sunt interpretate live de către orchestra dirijată de maestrul Peter Oschanitzky, iar complexa scenografie este semnată de Dragoş Buhagiar. În producția TGST, actorii din distribuție, în frunte cu Georg Peetz și Daniela Török, fac un adevărat tur de forță din punct de vedere actoricesc, muzical și coregrafic. Distribuția este întregită de Ida Jarcsek-Gaza, Christian Bormann, Konstantin Keidel, Dana Borteanu / Tatiana Sessler, Radu Vulpe, Franz Kattesch, Aljoscha Cobeţ, Olga Török, Silvia Török, Anne-Marie Waldeck, Cristina Romândaşu, Suzana Vrânceanu, Horia Săvescu şi Richard Hladik, precum și orchestra care reunește nu mai puțin de paisprezece instrumentiști.

Foto: Imagini din spectacolul „Cabaret”, producție TGST.