Timisoara

Afla ce trebuie sa stii despre importanta hidroizolatiilor

Afla ce trebuie sa stii despre importanta hidroizolatiilor

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 5 luni si 2 saptamani
Vizualizari
462

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pentru unii oameni, hidroizolarea cladirilor este o procedura costisitoare, cu utilitate indoielnica. Atunci cand intervin insa costurile de reparatie, cei mai multi realizeaza importanta impermeabilizarii. Atunci cand apelam la servicii de hidroizolatii, trebuie sa stim ca investim in propriul confort si propria siguranta.

Materiale pentru hidroizolare


Materialele pentru hidroizolatii sunt cele folosite pentru a proteja componentele structurale, cladirile si instalatiile de efectele nocive ale apei si fluidele corozive chimice, cum ar fi acizii si alcalii. Materialele pentru hidroizolatii sunt impartite in functie de scopuri in: antiseptice, anticorozive si ermetice, si materiale pe baza de asfalt, minerale, plastic si metalice.

Scopul izolarii


Hidroizolarea in cladiri consta in formarea unei bariere impermeabile pe suprafetele fundatiilor, acoperisurilor, peretilor si a altor elemente structurale ale cladirii, pentru a preveni penetrarea apei prin aceste suprafete. Suprafetele de constructie sunt rezistente la apa si, uneori, impermeabile. Hidroizolarea in cladiri si structuri este, in general, necesara pentru subsolul structurii, peretilor, baie si bucatarie, balcoane, punti, terase sau acoperisuri, rezervoare de apa si piscine etc.

Cele mai comune tipuri de hidroizolatii


1. Ciment

Hidroizolarea pe baza de ciment este cea mai usoara metoda de hidroizolare in constructii. Materialele pentru hidroizolatii de ciment sunt usor accesibile si sunt usor de amestecat si de aplicat. Aceasta metoda este adesea folosita in zonele umede interne, cum ar fi toaletele. Aceasta metoda este, de obicei, o impermeabilizare rigida sau semi-flexibila, dar deoarece este utilizata in spatii interioare, cum ar fi toaletele, nu este expusa la lumina soarelui si la alti factori externi. Astfel, izolarea pe baza de ciment nu trece prin procesul de contractare si dilatare.

2. Metoda membranei hidroizolante lichide

Membrana lichida este alcatuita de obicei dintr-un strat de grund si doua straturi de acoperire care sunt aplicate prin pulverizare, rola sau mistrie. Aceasta ofera o mai mare flexibilitate decat tipurile de impermeabilizare pe baza de ciment.

3. Metoda de hidroizolare pe strat bituminos

Acoperirea bituminoasa este un tip de acoperire utilizat pentru hidroizolatii, fiind un strat de protectie flexibil, in conformitate cu gradul de polimerizare. Flexibilitatea si protectia impotriva apei pot fi influentate de gradul de polimer, precum si de intarirea fibrei. Lichidul se intareste intr-un strat de cauciuc pe perete. Proprietatile de alungire ale acoperirii pot ajunge pana la 280%. Acoperirea bituminoasa este numita si “acoperire cu asfalt”. Este un agent de protectie excelent si agent de hidroizolatii, in special pe suprafete precum fundatiile de beton. Acoperirea bituminoasa nu este adecvata expunerii la lumina soarelui. Ea devine foarte fragila atunci cand este expusa mult timp la lumina soarelui daca nu este modificata cu materiale mai flexibile, cum ar fi polimeri pe baza de poliuretan sau acrilic.

4. Metoda de hidroizolare prin membrana bituminoasa

Straturile de hidroizolare cu membrana bituminoasa sunt o metoda populara utilizata pentru acoperisurile inclinate joase datorita performantei lor dovedite. Componentele autocolante cuprind asfalt, polimeri si umplutura, existand posibilitatea de a putea fi adaugate rasini si uleiuri pentru a imbunatati caracteristicile de aderenta. Tipul autoadeziv are o durata de depozitare scazuta, deoarece proprietatile de lipire ale membranei se reduc cu timpul.

5. Metoda de hidroizolare cu membrana lichida din poliuretan

Metoda de impermeabilizare cu membrana lichida din poliuretan este utilizata pentru zona acoperisului plat si expusa la factori deterioranti. Aceasta metoda de impermeabilizare este mai costisitoare. Poliuretanul cu membrana lichida poate oferi o flexibilitate mai mare. Acesta este foarte sensibil la continutul de umiditate prezent, deci inainte de aplicare trebuie sa fie realizata evaluarea continutului de umiditate a placii de beton. In caz contrar, se poate produce decolorarea sau decuplarea membranelor dupa o anumita perioada de timp.
Realizarea unei hidroizolatii necesita multe cunostinte in domeniu. De asemenea, izolarea impotriva patrunderii apei este esentiala in constructii, pentru a evita o lunga serie de probleme. Pentru unele materiale, apa este extrem de coroziva.

Hidroizolatii de calitate


Hidroizolatii-terase.ro este o echipa de specialisti care se vor asigura ca veti beneficia de cele mai bune servicii. Inarmati cu materiale de clasa intai, detinand o experienta vasta in materie de izolare, hidroizolatii-terase.ro ofera cele mai bune tehnici si metode de hidroizolare.

Materialele pe care le folosesc sunt rezistente la apa intrucat se pot crea fisuri sau crapaturi intre timp care pot destabiliza intreaga structura a constructiei. Mai mult decat atat, umiditatea favorizeaza cresterea bacteriilor si a ciupercilor, hidroizolarea fiind solutia optima pentru protectie. Firma hidroizolatii-terase.ro poate fi contactata la numarul de telefon: 0730 093 528.

Autor

  • Agentia Fortin
  • 0Partener de afaceri

  • Agentia Fortin activeaza in domeniul online marketing si al serviciilor complementare: web design, digital advertising, identitate de brand si optimizare a prezentei web prin campanii de SEO, AdWords si comunicare integrata.
  • 0726538389