Timisoara

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii

Alei din beton - reteta potrivita pentru fiecare tip

Alei din beton - reteta potrivita pentru fiecare tip

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Apartine de
Plum Media
Vizualizari
1005

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pentru eficientizarea accesului in cadrul oricarei proprietati, aleile rezidentiale reprezinta cheia. Mai mult decat atat, acestea sunt potrivite si pentru parcurgerea distantei de la drum pana la accesul in proprietate. Aleile din beton se clasifica in doua mari categorii, in functie de destinatia acestora: alei auto sau alei pietonale.
Pentru ca aleea sa corespunda scopului pentru care va fi folosita, dar in acelasi timp sa prezinte si un nivel de rezistenta ridicat, este necesar sa utilizati retete diferite. Proiectul joaca un rol extrem de important in tot acest proces.

In continuare, in acest articol vei descoperi care este reteta potrivita pentru fiecare tip, dar si cateva trucuri pentru rezultate exceptionale.

Alei pietonale – reteta de beton potrivita
In general, aleile pietonale sunt destinate exclusiv utilizarii umane, cu scopul de a parcurge distanta dintr-un punct in celalalt al casei. De cele mai multe ori, acestea nu sunt de dimensiuni foarte mari in privinta latimii, spre deosebire de cele destinate accesului auto. Din acest motiv, reteta de beton potrivita pentru acest tip de alee nu necesita cerinte specifice in privinta compozitie, dar cu toate acestea, trebuie sa respecti o limita limita a clasei betonului. Drept urmare, specialistii din cadrul statiilor pentru betoane iti vor indica sa utilizezi beton de tip B150 ca solutie de reteta la turnarea mecanizata si continua a unei alei pietonale. Tipul acesta de beton se incadreaza in clasa de rezistenta C08/10, astfel ca toate caracteristicile prezentate respecta cerintele pentru scopul final – aleea pietonala. In cazul in care ai nevoie de o grosime mai mare a aleii si terenul prezinta o anumita inclinare, este indicat sa utilizezi armatura si sa comanzi un beton din clasa superioara celei mentionate mai sus.

Alei auto – cel mai potrivit tip de beton
Bineinteles ca atunci cand vine vorba despre aleile auto, trebuie sa iei in calcul achizitionarea unui beton care face parte dintr-o clasa mai inalta de rezistenta. Pentru ca sunt traversate de autoturisme sau folosite la parcare, este imperios necesar ca betonul aleilor sa fie rezistent astfel incat sa eviti riscul incipient de degradare. Din cauza greutatii considerabile a masinilor, un beton care face parte dintr-o clasa inferioara are tendinta de a favoriza aparitia microfisurilor care in final, vor conduce la fisuri vizibile si in cele din urma, la desprinderea materialului din care este alcatuita aleea.

Astfel, una dintre cele mai potrivite retete de beton pentru acest tip de alee este cea care se claseaza in categoria de rezistenta C12/15. Ce este special la acest tip de alee este faptul ca trebuie realizate armaturi corespunzatoare in interiorul cofrajului, iar turnarea trebuie sa se realizeze in mod continuu si mecanizat. Raportandu-te la greutatea masinilor care vor parcurge aleea, poti suplimenta plasa de rezistenta a betonului optand pentru o reteta de beton superioara.

In final, atunci cand urmeaza sa torni alei auto, ia in considerare reteta de beton B200 ca fiind varianta minima.
Asadar, solutiile pentru obtinerea diferitelor tipuri de alei nu reprezinta o misiune dificila, iar rezultatele vor fi pe masura asteptarilor tale atunci cand lucrezi cu o firma specializata in taiere beton.

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Arad - alpinism utilitar, vanzare produse curatenie, curatenie pentru birouri, curatenie pentru hale, curateniedupa constructori, spalat mocheta cu monodisc
https://pfscleaning.ro