Timisoara

Alimente cu rol de medicament

Detalii

Social links
Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 6 luni si 3 saptamani
Vizualizari
1262

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Alimente cu rol de medicament

Eficiența intervențiilor nutriționale la nivel individual este fără îndoială o practică a viitorului, iar prevenția sau tratarea diferitelor afecțiuni este și în prezent considerată de către specialiști o condiție de bază în oricare demers prezentat. Iată și câteva certitudini, ca și exemplu: 10 dintre substanțele și plantele care fac posibilă regenerarea celulară și întinerirea organismului, împiedicând procesul de îmbătrânire:

- EGCG se găsește în ceaiul verde
- sucul de struguri roșii
- turmericul
- păducelul
- ginko biloba
- ginsengul
- hameiul
- feniculul
- schinduful
- coenzima Q10

În viitor, se preconizează existența unei bănci de ADN-nutrient și va fi posibila elaborarea de diete în care ALIMENTUL nu va mai fi privit doar ca „o mâncare”, pur și simplu. El va fi evaluat prin proprietăți organoleptice și calitative, dar va fi protagonistul prevenției anumitor patologii devenind o formă de MEDICAMENT.

Alimentele suferă transformări multiple la nivelul tubului digestiv și nu este clar cum anume compuși activi ajung efectiv la țintele lor moleculare. Efectul direct al acestora alimente asupra epigenomului nu este foarte clar, însă efectul general este bine clarificat. Unele gene sunt importante în determinarea unei funcții, iar pe de altă parte, nutriția este determinanta în modificarea gradului de expresie genetică, în condiționarea lecturii informației conținută în ADN.

Este bine cunoscută zicala care spune că „vârsta e doar un număr”. Roxy Dillon, autoarea cărții ”Secretul întineririi”, considerată un adevărat „guru al tinereții”, o demonstrează cu ajutorul științei. Ridurile de sub ochi nu sunt pur și simplu o parte inevitabilă a procesului de îmbătrânire. De fapt, acele surprize neplăcute din oglindă sunt rezultatul unui declin al funcțiilor celulare și hormonale. Știința ne arată că, după treizeci de ani, activitatea hormonală scade rapid, ceea ce duce la o varietate de schimbări în corp, cum ar fi pierderea părului, piele lăsată și apariția nedorită a părului facial. Vestea bună este că toate simptomele îmbătrânirii pot fi oprite... și chiar inversate.

În mod uluitor, alimente și plante obișnuite conțin compuși care acum este dovedit științific că stimulează funcția celulară și hormonală, inversând efectiv îmbătrânirea!Descoperă bioactivele pe care trebuie să le consumi sau să le aplici extern și învață cum să le folosești compușii esențiali (cum ar fi resveratrolul din vinul roșu, squalenul din uleiul de măsline sau acidul ferulic din uleiul din tărâțe de orez) pentru a-ți îngriji pielea, pentru a reduce tensiunea arterială și chiar pentru a lupta împotriva celulelor canceroase. Există o soluție naturală pentru orice problemă și Roxy a creat un program clar care te va ajuta să preiei controlul asupra modului în care arăți și să dai ceasul înapoi.

Bibliografie: cartea ”Secretul întineririi”, de Roxy Dillon, Editura Lifestyle Publishing


Autor