Timisoara

Ambasadorul Mexicului, la UPT

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 3 ani si 8 luni
Vizualizari
259

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Ambasadorul Mexicului, la UPT
Un cadou surpriză pentru timișoreni

Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al al Statelor Unite Mexicane în România, E.S. Jose Guillermo Ordorica Robles, s-a aflat marți, 5 martie 2019, la Timișoara, unde a semnat protocolul de înfrățire a municipiului de pe Bega cu orașul mexican Cancun, la sediul Primăriei Timișoara, după care a vizitat Universitatea Politehnica Timișoara.
Prima oprire a fost la Rectoratul UPT, unde a venit însoțit de o delegație a reprezentanților statelor vorbitoare de limba spaniolă: Anaeli Victorica Razo, consul al Statelor Unite Mexicane la București, dr. Adrian Bădescu, consul onorific al Statelor Unite Mexicane la Timișoara, Jose Miguel Vinals Arino, consul onorific al Spaniei la Timișoara, și Rufino Delgado Montenegro, Consul Onorific al Republicii Peru la Timișoara. În sala de consiliu de la Rectoratul UPT, aceștia au discutat cu prorectorii prof.dr.ing. Marius Oteșteanu și conf.dr.ing. Florin Drăgan și cu decanul Facultății de Științe ale Comunicării, prof.dr. Daniel Dejica-Carțiș, despre posibilitățile de colaborare cu universități din Mexic, a semnat în cartea de onoare a UPT și au agreat asupra unei colaborări pe linie culturală între Ambasada Statelor Unite Mexicane în România și Universitatea Politehnica Timișoara.
În încheierea vizitei, E.S. Jose Guillermo Ordorica Robles a avut, la Biblioteca Centrală a Universității Politehnica Timișoara, o întâlnire cu studenții, cărora le-a prezentat atât istoria mai puțin cunoscută a Mexicului, cât și situația actuală, inclusiv sistemul de învățământ superior și posibilitățile și oportunitățile de studiu de acolo.
Cu această ocazie, ambasadorul Statelor Unite Mexicane în România a anunțat și un cadou pe care îl face atât studenților UPT, cât și tuturor timișorenilor. Filmul mexican „Roma”, care a câștigat Premiul Oscar 2019 pentru cel mai bun film străin, cel mai bun regizor și cea mai bună imagine, va fi proiectat în perioada imediat următoare la Biblioteca UPT, cu intrare liberă, la o dată ce va fi anunțată cât de curând.