Timisoara

Amenajare bucătărie - 3 sfaturi esențiale

Amenajare bucătărie - 3 sfaturi esențiale

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 5 luni si 3 saptamani
Vizualizari
444

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Bucătăria este, pe drept cuvânt, ”inima casei”, acel spațiu preferat de toți cei care locuiesc acolo, pentru că este camera unde îți începi ziua, cu un mic dejun delicios și o cană mare de cafea, dar o și închei, alături de toți cei dragi, la o cină unde fiecare povestește despre modul în care a decurs acea zi pentru el. De aceea, amenajarea bucătăriei trebuie tratată cu maximum de seriozitate. Nimic nu trebuie lăsat acum la voia întâmplării, toate au legătură între ele, și totul trebuie să fie în deplină armonie. Pare dificil? Deloc, mai ales dacă ții cont de câteva recomandări pe care ți le vom face în rândurile care urmează.

Dă personalitate spațiului

Chiar dacă poate ai ales perfect piesele de mobilier, instalațiile sanitare, masa și scaunele, gresia și faianța, de multe ori simți că acel spațiu este unul rece, care nu îți oferă acea idee de cămin pe care ne-o dorim cu toții. Explicația este simplă: nu ai dat spațiului acea personalitate de care are nevoie, pentru mai multă căldură și intimitate. Chiar și atunci când vine vorba despre o amenajare bucatarie clasică, tot se găsește ceva care să o scoată din anonimat. Nu uita să fii atent/ă și la ce chiuvete bucatarie alegi, cum le montezi și le integrezi în spațiul alocat.

Pentru că tot a venit vorba despre acestea, nu uita că nu doar criteriul estetic trebuie să primeze, ci să ții cont și de faptul că o baterie bucatarie trebuie să funcționeze mereu impecabil. Dar, să revenim și să îți oferim acele mici detalii care fac diferența în amenajarea unei bucătării.
Stil minimalist

Stilul minimalist este preferat de multe persoane, iar câteva dintre caracteristicile de bază ale acestuia le poți încadra și în propria bucătărie. Prin urmare, îți sugerăm să încerci ceva aparent neobișnuit: renunță la mânere și alege piese de mobilier în linii simple. Vei observa că spațiul pare mult mai amplu, iar mica ta bucătărie va deveni un spațiu modern și plin de personalitate.

De asemenea, pentru că tot vorbim despre personalitatea spațiului, nu este cazul să îl aglomerezi cu tot felul de decorațiuni, soluția cea mai la îndemână pentru a-ți transforma bucătăria în ceva care să te reprezinte. Din contră, noi îți sugerăm să renunți la multe, cum este cazul mânerelor, dar și al corpurilor suspendate! Ți se pare prea mult, pentru că utilitatea acestora nu poate fi înlocuită? Ba da, și chiar foarte simplu, cu ajutorul unor polițe de lemn, care să îi ofere un aer aparte camerei!

O pată de culoare… sau nu?!

Specialiștii în amenajări interioare sunt de părere că o mobilă de bucătărie de culoare neagră arată de-a dreptul fantastic. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor ar putea considera această idee una mult prea îndrăzneață pentru familia lor. În acest caz, soluția este una simplă: adaugă doar câteva elemente negre într-un décor plin de lumină, și totul va fi perfect și chiar modern. La prima vedere, griul nu este o culoare prea ademenitoare, deoarece pare destul de rece. Folosește un perete gri drept fundal pentru mobila ta de bucătărie de culoare albă și vei reuși să obții un efect de-a dreptul spectaculos.

Adori culorile vii, dar îți este teamă să le introduci în bucătărie, pentru că ai impresia că rezultatul nu va fi unul care să te mulțumească? O poți face foarte ușor, alegând piese de mobilier albe, sau foarte deschise, care cer o pată de culoare, eventual și un frigider în același ton?
Puțin mai mult… metal

Există numeroase elemente de metal într-o bucătărie: frigiderul, aragazul, mașina de spălat vase, chiuveta… Dar, cu toate acestea, poți să oferi un plus de valoare acestei camere cu câteva elemente de decor caracteristice stilului industrial: niște corpuri de iluminat speciale, sau poate niște scaune cu picioare de fier. Este atât de simplu, încât nu-ți vine să crezi de cât de ușor a fost să dai o nouă față bucătăriei tale.

Pentru o bucătărie mult mai ”caldă”, mai aproape de suflet, o combinație dintre stilurile rustic și modern se dovedește a fi perfectă. Astfel, electrocasnicele moderne se potrivesc de minune cu niște decorațiuni specifice, gen linguri de lemn frumos sculptate, amplasate pe un perete, sau cu niște oale de cupru.

Cu siguranță frumusețea materialelor naturale nu poate fi înlocuită cu nimic, iar lemnul este preferatul tuturor, pentru acea senzație de căldură și intimitate pe care o oferă spațiului. Cu toate acestea, și celelalte materiale, precum piatra, sticla sau metalul au farmecul lor, la fel și avantaje demne de luat în seamă. Gândește-te bine care este preferatul tău și cum poți să îl folosești cât mai mult în bucătărie, pentru ca utilitatea să fie evidentă, pentru că de partea estetică ești sigur că va fi perfectă!

Corpurile de iluminat

Dar, după cum spuneam ceva mai sus, nimic nu trebuie lăsat la voia întâmplării. Cu atât mai mult corpurile de iluminat. Joacă-te cu lumina naturală, dar și cea artificială, pentru ca în final, rezultatul obținut să fie unul de-a dreptul spectaculos. Un efect aparte este dat de corpurile de iluminat amplasate deasupra insulei din bucătărie, dar și folosirea de plăci ceramic cu detalii aurii, argintii sau metalice.

Electrocasnice moderne

Chiar dacă adori stilul rustic, de exemplu, asta nu înseamnă că trebuie să renunți la electrocasnicele moderne, doar pentru ca bucătăria ta să fie decorată în acest fel. Dacă nu locuiești la curte și să ai posibilitatea să îți amenajezi o bucătărie de vară care să fie precum cea din vacanțele din copilărie pe care le petreceai la bunici, atunci găsește cele mai bune soluții pentru ca electrocasnicele să se încadreze în acest stil. Discută și cu câțiva specialiști în amenajări interioare și vezi care sunt și sugestiile lor în acest caz, sau chiar caută unele idei pe internet și în revistele de modă. Cu siguranță vei găsi ceva care să se potrivească și care să îți transforme bucătăria în camera preferată de toți cei ai casei.