Timisoara

Amenajarea apartamentului în stil scandinav: 4 elemente de bază

Amenajarea apartamentului în stil scandinav: 4 elemente de bază

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 5 luni si 2 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
321

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Felul în care îți amenajezi locuința are o influență destul de mare asupra felului în care aceasta va arăta în final și în felul în care tu o vei percepe. Un stil relativ nou de amenajare este stilul scandinav, o soluție care îți permite să-ți amenajezi locuința modern, într-un mod organizat și eficient. Ce ar trebui să știi despre stilul scandinav? Care sunt elementele sale de bază? Iată câteva aspecte importante, pe care ar trebui să le ai în vedere.

Stilul scandinav pune accent pe căldură, la propriu

Deși nu pare, prin prisma aspectului la o primă vedere, stilul scandinav pune un foarte mare accent pe ideea de căldură și confort. Pentru aceasta poți opta pentru o centrală termică și pentru calorifere de la MatHaus.ro care să îți ofere confortul termic necesar. Am menționat faptul că la o primă vedere stilul scandinav nu pare călduros, ci mai degrabă rece și static, însă în realitate acesta este doar aspectul. La nivel tactil însă, stilul scandinav este o feerie, un loc confortabil și primitor, din care căldura nu poate lipsi.

Stilul scandinav pune accent pe ordine

Un aspect foarte important ce ține de stilul scandinav este faptul că ordinea este foarte importantă. Pentru aceasta este necesar să folosești corpuri de mobilier speciale, de preferat modulare, care să îți permită să amenajezi locuința într-un mod cât mai eficient. Specialiștii în design interior ne indică faptul că în stilul scandinav fiecare lucru îți are locul său și că pentru a beneficia de o zonă cât mai organizată este important să nu aglomerezi corpurile de mobilier. Astfel, este important să reduci pe cât posibil depozitarea lucrurilor nefolositoare în locuință, pentru a fi sigur că dispui de suficient spațiu. Mai multă ordine echivalează cu un plus de confort vizual, iar acesta este unul dintre principiile pe care se bazează stilul scandinav.

Stilul scandinav înseamnă lumină

Lumina joacă un rol foarte important în amenajările în stil scandinav. Din acest motiv mobilierul sau pereții sunt preferate în nuanțe deschise, albul fiind întotdeauna o alegere perfectă. Albul are tendința de a amplifica lumina, iar un spațiu mai luminos are tendința de a părea mai amplu. Pentru a amplifica senzația de lumină te poți folosi și de câteva trucuri, cum ar fi folosirea oglinzilor. Oglinzile reflectă lumina în camere, așa că poți opta pentru diferite aranjamente care au la bază oglinzile, indiferent de zona în care vrei ca acestea să fie amplasate. Poți opta pentru o oglindă mare în zona livingului și pentru un perete format din oglinzi pătrate în zona holului sau a băii.

Stilul scandinav se bazează pe folosirea textilelor

Textilele sunt materialele cel mai des folosite în cadrul stilului scandinav. Spre deosebire de alte stiluri care preferă pielea naturală sau ecologică, stilul scandinav aduce în discuție inul, bumbacul ecologic și mătasea. De asemenea, la nivel de pardoseli sunt preferate covoarele din lână sau blană naturală, pentru că toate aceste materiale oferă căldură și confort, poate mai mult decât orice alt material. Din acest motiv se preferă ca și ferestrele să fie acoperite cu perdele și a draperii, preferabil în nuanțe neutre, de alb sau bej foarte deschis. Acestea vor avea proprietatea de a difuza lumina într-un mod special, ajutând la crearea senzației de amplitudine a spațiului.

Stilul scandinav este o noutate pentru cei mai mulți beneficiari pentru că acesta implică schimbări benefice pentru orice stil de viață. Amenajarea unui spațiu luminos, plin de viață și confortabil, este țelul fiecăruia dintre noi. Pentru aceasta, stilul scandinav o resursă deosebit de importantă, pe care merită să te bazezi dacă îți dorești o locuință primitoare, exact pe gustul tău.

Sursa foto: unsplash.com/photos/77JACslA8G0