Timisoara

Amenajarea dormitorului în stil romantic. 5 trucuri cu efect garantat

Amenajarea dormitorului în stil romantic. 5 trucuri cu efect garantat

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Vizualizari
282

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Dacă există o cameră potrivită pentru a fi amenajată în stil romantic, aceea este în mod clar dormitorul. Anumite aspecte pot îmbunătăţi sau distruge atmosfera instant. Testosteronul, serotonina şi dopamina sunt hormonii atracţiei, care te ajută să obţii oxitocina, sentimentul de ataşament şi îndrăgostire. Indiferent că eşti single sau trăieşti împreună cu persoana iubită, dormitorul tău trebuie să fie pregătit tot timpul pentru o evadare romantică. Iată câteva trucuri cu efect garantat.

Scapă de dezordine

Dezordinea atrage după sine respingere. Dacă trebuie să faceţi slalom printre diverse obiecte aruncate pe podea şi în pat – iar acelea nu sunt doar hainele aruncate de pe voi – adio atmosferă romantică! Ordinea şi curăţenia în spaţiul cel mai intim al camerei sunt semnale pozitive atât pentru încrederea în sine, cât şi pentru partener. E valabil mai ales când inviţi pentru prima dată pe cineva în dormitorul tău, însă şi în viaţa de cuplu este la fel de important.

Patul


Patul din dormitor are două utilizări principale: loc de odihnă şi de relaţii intime. Ambele sunt la fel de importante pentru sănătatea ta fizică şi psihică. În primul rând, salteaua este un element pe care ar trebui să petreci aproximativ 8 ore pe noapte, adică o treime din fiecare zi. Te-ai gândit vreodată că de calitatea acestui obiect depinde confortul unei treimi din viaţa ta? În plus, atunci când aşternuturile te îmbrăţişează pur şi simplu, preludiul este garantat. Lenjeria moale, din mătase sau material pufos, în culorile potrivite, adaugă un plus la capitolul atracţie. Roşu în dormitor nu este niciodată clişeal.

Aroma ca afrodiziac

Unele arome sunt atât de eficiente în stârnirea sentimentelor pasionale încât pot fi considerate veritabile afrodiziace. Pentru a descoperi care parfum vi se potriveşte amândurora cel mai bine trebuie să experimentaţi cu ajutorul unui umidificator cu difuzor aromaterapie pentru casă. În general, uleiurile esenţiale sunt semnalate şi după categoria potenţialului romantic de care dispun, aşadar este suficient să le urmăreşti proprietăţile. Aparatul în sine ajută la îmbunătăţirea atmosferei nu doar prin parfumul potrivit pe care îl eliberează, ci şi prin purificarea aerului şi jocurile de lumini pe care le creează.

Cât mai simplu


Menţine dormitorul exclusiv ca spaţiu pentru care a fost creat prin eliberarea de tot ce este în plus. Romantismul este doar unul din multele motive pentru care televizorul şi telefonul mobil nu au ce căuta în dormitor! Bucuraţi-vă de filmul sau emisiunea preferată în camera de zi, abandonaţi telefonul pe etajera de la intrarea în locuinţă şi reduceţi timpul petrecut pe reţelele de socializare odată ajunşi acasă. În dormitor este esenţial doar patul, alături de care pot sta o noptieră cu cărţi şi un lampadar. Astfel, corpul tău se va obişnui cu o rutină şi creierul va înţelege că intră în dormitor doar pentru a se odihni şi a petrece timp de calitate în braţele persoanei iubite.

Lumina potrivită

Chiar şi lumina este un semnal pe care corpul tău îl receptează. O lumină puternică în dormitor poate atrage o stare de surescitare, care nu este deloc un superlativ al excitării! Dimpotrivă, se poate transforma în distrugător de pasiune. Cel mai înţelept este să ai mai multe surse de lumină, potrivite pentru fiecare moment, chiar şi în culori diferite şi obligatoriu cu posibilitatea reglării intensităţii. Pentru că dacă seara te încurcă, lumina puternică dimineaţa este cea care transmite creierului tău semnalul că începe o nouă zi în care trebuie să dea randament.

Romantismul este un sentiment uşor influenţabil de lucrurile care te înconjoară. Mobilierul potrivit, ordinea, aromele senzuale, iluminarea şi muzica sunt doar câteva elemente care se adaugă atingerilor tandre pentru a crea atmosfera potrivită de dragoste.

Sursa foto: pixabay.com/photos/to-travel-romantic-clean-wood-5705991/

Filtre articol

Categorie articol: Amenajari